Esmee Boers - Beauty W
CDI Exloo 2022
© DigiShots
Esmee Boers - Beauty W CDI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Esmee Boers naar nieuw PR en overwinning in kür op muziek: “Enorm genoten”

Dressuur

Esmee Boers beleefde een zeer succesvolle week tijdens de observatiewedstrijd in Exloo. Bij de pony’s wist ze de landenproef op haar naam te schrijven met haar zevenjarige hengst Beauty W (v. Orchard Boginov). Dit leverde haar naast een nieuw PR ook de overwinning op. In de individuele proef werden ze vijfde met 70,77%. In de afsluitende kür op muziek reden ze een nieuw PR bijeen met 76,18% waarmee ze ruimschoots wisten te winnen.

Advertisement

Scherp

“Ik heb alle dagen echt heel fijn kunnen rijden”, steekt ze enthousiast van wal. “Alles was heel goed geregeld in Exloo en onderling was het ook heel gezellig. Beauty stond er heel fijn aan en we hebben eerst twee dagen kunnen trainen voordat de wedstrijd begon. De eerste dag waren we allebei super scherp en we knalden de proef door. Tijdens de tweede dag was het iets minder, maar zeker niet slecht. Ik had me echt focust op de landenproef, waardoor ik de individuele proef minder had geoefend. Desondanks was ik er hartstikke tevreden over!”

Top vijf aan elkaar gewaagd

“Tijdens de kür op muziek kon ik er een tandje bij op doen. Ik vond dat hij het geweldig deed. De lossigheid was wel een heel sterk punt, hij was heel mooi op lengte en fijn in de hand. Alles liep en zeker de galoptour kon ik heel fijn doorrijden”, vertelt de amazone. Ook bondscoach Imke Schellekens-Bartels was tevreden over de prestaties van de combinatie. “Ze was tevreden over de landenproef en ze vond de kür ook heel goed. De top vijf is zeker aan elkaar gewaagd en ik hoop dat er een kans is dat ik in het team kan komen. We gaan ook nog naar Hagen toe, dat is geen observatie, maar ik wil daar zeker laten zien wat we kunnen.”

Persoonlijk record

Ze vervolgt “Voor de derde observatie in Schijndel wil ik echt heel goed trainen. Ik wil me er goed op voorbereiden dat ik scherp ben. Ik ga wat vaker lessen en de proef goed oefenen zodat ik iedere pas weet wat ik moet doen.” De combinatie heeft haar persoonlijk record in de landenproef en in de kür op muziek aangescherpt. “Ik denk dat dat vooral komt doordat het meer bevestigd is. Beauty is pas zeven jaar en hij heeft niet heel veel ervaring. Ik merk nu dat er veel meer bevestiging komt in de proeven. In het begin had hij best wel moeite met zijn balans in de draftour. Hij loopt nu veel meer op eigen benen en de punten gaan omhoog. Ik kijk heel tevreden terug op de wedstrijd!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots