Esmee Boers en Beauty W tijdens CDI Lier
Esmee Boers en Beauty W tijdens CDI Lier

Esmee Boers: “De tweede A-kader score is binnen”

Dressuur

De tweede competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bij de pony’s werd gewonnen door Esmee Boers. Ze reed haar hengst Beauty W (v. Orchard Boginov) naar 71,38%.

Advertisement

Hoge cijfers

De amazone vertelt “Ik heb een hele fijne proef gereden waarvan ik zelf vond dat er nog wel wat dingetjes beter kunnen. Beauty stond er super fijn aan en ik heb genoten van de proef. De galoptour was fantastisch. Hij scoort hoge punten op de galop en de aanleuning. Voor de eenvoudige wissels kregen we alleen maar 8’en. De onderdelen in draf gaan ook steeds meer omhoog omdat de gedragenheid beter is. De middenstap is ook een sterk punt van hem en de keertwendingen zijn ook al best wel goed. Ik kreeg ook 8’en voor mijn houding en voor de harmonie.”

A-kader

De juryleden hadden genoten en schreven ‘wow, genieten’ en ‘prachtig beeld met veel harmonie en potentie’. De combinatie heeft met deze score de tweede A-kader score op zak. “Op CDI Lier reden we de eerste score bij elkaar en nu moeten we er nog één internationaal halen. Volgende week gaan we naar Opglabbeek. Het zou heel gaaf zijn als het lukt om daar de derde A-kader score te rijden.”

Zelf opgeleid

“We zitten nu in het B-kader en om dan meteen door te stromen naar het A-kader zou wel geweldig zijn. Ik heb hem al sinds zijn vierde en zelf opgeleid. Het is een hele lieve hengst die heel graag voor je wilt werken. Dat merk je ook in de proeven, hij laat me nooit zitten. In de galop beweegt hij net zoals een paard, je zweeft naar de overkant. Zijn draf is heel relaxed en hij heeft met de oefeningen geen moeite. De hele weg hier naar toe was voor mij ook nieuw, maar dat hebben we samen gedaan”, vertelt ze lachend.

Laatste ponyjaar

Ze vervolgt “Dit is mijn laatste ponyjaar en ik hoop in het A-kader te komen. Het zou super gaaf zijn als we een plek bemachtigen in het team voor het EK. Ik train bij mijn moeder Sanne (Winters, red.) en bij Adelinde Cornelissen. Bij Adelinde les ik al sinds mijn vierde. Naast Beauty heb ik ook de hengst Orchard Red Prince op stal. Ik rij hem nu drie jaar en hij heeft goed meegelopen op internationaal niveau. Ik hoop dat we dit jaar geweldig kunnen afsluiten!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Esmee Boers