Robin Heiden met Gasmonkey tijdens CDI Exloo
Robin Heiden met Gasmonkey tijdens CDI Exloo Digishots

CDI Exloo | Robin Heiden naar nieuw PR en overwinning landenproef: “Dit is een droomscore!”

Dressuur

Op de openingsdag van de jeugd werden er goede zaken gedaan door onder andere Robin Heiden. Ze reed een sterke proef met haar Gasmonkey (v. Tuschinski) die 73,78% opleverde bij de internationale jury. De combinatie reed de landenproef bij de young riders en scoorde hiermee een nieuw persoonlijk record.

Advertisement

Meer gezet

“Ik ben super tevreden en ook hartstikke trots”, vertelt Robin enthousiast na haar proef. “Het is echt een droom score en ik heb ook een hele fijne proef gereden. Als het dan ook zo beloond wordt is dat heel gaaf. Hij blinkt uit in de draftour, maar ik heb nu geprobeerd om in de draftour nog meer gezet te rijden. Tussendoor reed ik een aantal kleine overgangen en ik denk dat dat positief heeft uitgepakt. In de galop probeer ik het geheel nog wat meer te bevestigen, maar ook dat ging nu heel fijn. Het is fijn om te merken dat het iedere keer beter gaat.”

Weinig wedstrijdervaring

“De series en en pirouettes zijn voor ons allebei nieuw”, de amazone die slechts drie internationale wedstrijden met haar paard heeft gereden waaronder het EK junioren in Hongarije afgelopen jaar. “Daar moesten we echt nog wel een beetje in groeien, maar we leren iedere keer bij. Hij gaat in de pirouettes heel mooi zitten maar het is aan mij hoe ik hem voorbereid en er doorheen rijd. De juryleden zaten alle drie dicht bij elkaar en dat gaf ook een goed gevoel. Gasmonkey is elf jaar, maar ik denk dat hij net zoveel kilometers in de benen heeft als een zesjarige. Hij is een echt wedstrijdpaard en vindt het super leuk om mee te gaan”, lacht ze. 

Vreugdedansje

“De afgelopen tijd heb ik hem thuis rustig doorgetraind en afgelopen week zijn we nog wezen lessen bij Anky van Grunsven. Ze zet ons iedere keer heel goed op scherp en ik ben met haar tips hard aan de slag gegaan. Toen ik de score op het scorebord zag dacht ik eerst wow dat is een hele goede score. Toen was het gespannen afwachten wat de rest zou doen en toen we gewonnen hadden heb ik samen met mijn moeder een vreugdedansje gedaan. Ik hoop vandaag weer net zo’n fijne proef neer te zetten, maar dat is elke dag opnieuw bekijken. Het is een hele mooie entourage in Exloo en iedereen heeft er zin in. Als je dan ook nog wint, dan kan het niet beter!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots