Robin Heiden foto EquigeniekSanne van der Pols foto Equigeniek
Robin Heiden foto EquigeniekSanne van der Pols foto Equigeniek

Vierde plaats Robin Heiden individuele proef junioren EK dressuur

Dressuur
Advertisement
De Nederlandse junioren kwamen vandaag aan de start in de individuele proef op het EK in Hongarije. Helaas namen ze, ondanks sterke ritten, geen individuele medailles mee naar huis. Robin Heiden startte als laatste Nederlander met Gasmonkey (v. Tuschinski). Haar prachtige proef werd beloond met 73,09%. Met haar vierde plaats kwam zij het dichtst bij het podium. Duitsland domineerde de wedstrijd en bezette het gehele podium.

Imponerend

De proef van Robin Heiden en Gasmonkey was zeer imponerend met een enorm sterke, gedragen en expressieve draftour. De onderdelen werden met veel schwung, oprichting en ruimte getoond. De losgelaten verruiming in de stap was ook een hoogtepunt. Ook de galoptour was heel sterk, op een nagesprongen wissel op de AC-lijn na. Het hele beeld was zeer harmonieus. Met een verschil van 0,7% bleef ze net buiten het podium, maar zuur vindt ze die plaats niet. "Nee, zeker niet! Ik ben zonder verwachtingen naar dit EK gegaan en om dan vierde te worden is echt fantastisch! Dit was pas onze tweede internationale wedstrijd en ook pas de tweede keer dat we deze proef reden. Ik ben echt helemaal blij!" reageert ze dol enthousiast.

Lichtvoetig

Sanne van der Pols eindigde heel knap als negende met Cuvanck PP (v. Downtown) met 70,85%. Ze liet een hele aansprekende proef zien. Met een expressief drafgedeelte, waarin Cuvanck iedere pas heel mooi lichtvoetig van de grond bleef gaan. De galoptour was heel sterk met rechte doorgesprongen wissels en gedurfde verruimingen. Het hele beeld was harmonieus en van de hand af gereden. Ze had terecht een grote glimlach toen ze de ring na haar proef verliet. [caption id="attachment_183886" align="aligncenter" width="300"] Sanne van der Pols foto Equigeniek[/caption]

Expressief

Evi van Rooij mocht vanmorgen als eerste van start voor Nederland. Met Don Tango B (v. Contango). De combinatie liet een zeer expressieve draftour zien; van de grond en bergopwaarts, met veel ruimte. Ook de galop was expressief en bergop. In de landenproef was de hengst nog iets afgeleid in de stap, maar nu was hij beter bij de les. Tegen het einde van de proef ging het even mis toen hij niet meer aan wilde pakken in een eenvoudige wisse. Evi reed heel knap door.  De score kwam uit op 68,08%. Goed voor de 23e plaats.

Professioneel

Shanna Baars haar paard Fernando (v. Westpoint) had in de landenproef erg last van de warmte. Vandaag lieten ze een hele nette proef zien. In de galop was hij expressief, in de draftour miste net de sprankel voor een hogere score in de onderdelen. In het linker drafappuyement, in het begin van de proef, stopte Fernando heel even, maar Shanna reed onverstoorbaar en heel professioneel door. In de galoptour konden ze weer punten ophalen. De combinatie kreeg 68,03% en werd 25e. Bekijk hier alle uitslagen. Bron: De Hoefslag [adrotate banner="945"]
Robin Heiden foto EquigeniekSanne van der Pols foto Equigeniek