Brandy Bos en Florett W
Brandy Bos en Florett W Digishots

Subtop | Brandy Bos: “Ik was blij verrast toen ik de score zag”

Dressuur

Brandy Bos was zaterdag de beste bij de Young Riders tijdens de kaderwedstrijd in Deurne. Ze reed haar Florett W (v. Jazz) naar 71,47%. De combinatie reed hun derde B-kader score bijeen en heeft hiermee een plaats in het kader veroverd. 

Advertisement

B-kader

De voorbereiding van de combinatie was niet anders dan voor andere wedstrijden. Brandy vertelt “Ik was heel tevreden over hoe het ging. Er zaten nog een paar kleine schoonheidsfoutjes in de proef en het kan nog beter. In de serie om de vier hadden we een klein foutje, dat was jammer. De score had nog hoger kunnen zijn. We gingen voor een B-kader score, dat was wel het doel voor deze wedstrijd. Het is super gaaf dat het gelukt is en dat we nu in het B-kader zitten.”

Harmonieus beeld

Het duo kreeg hoge cijfers voor de uitgestrekte draf en de pirouettes. “De hoofdjury gaf 8’en voor de pirouettes. Ik was blij dat ik die mooier gezet kreeg en kleiner kon rijden. Dat onderdeel telt dubbel dus dat is heel mooi. In de uitgestrekte draf vertrekt hij ook heel goed en dat leverde ook punten op. Zijn draftour is heel constant. Normaal gesproken zijn de wissels heel goed, maar nu was alleen de serie om de drie foutloos. Hij heeft een fijne aanleuning en voert zijn werk met gemak uit. Het harmonieuze beeld is nog wel het mooiste wat we aan de jury konden laten zien.”

Internationaal

Op de protocollen stond positief jurycommentaar: ‘wow super mooi harmonieus, maar ook stoer gereden’. “De jury schreef dat ze zagen dat we vooruit waren gegaan. Dat is altijd fijn als dat gezien wordt. Mijn zus Skylar is er altijd bij om mij te begeleiden en na de proef zeiden we ook dat er nog dingetjes beter konden. Ik was blij verrast toen ik de score zag want er zit nog rek in. Volgende week gaan we naar de internationale wedstrijd in Opglabbeek. Ik hoop daar weer fijne proeven neer te zetten. Ik wil graag leuke wedstrijden rijden en het hoogst haalbare eruit halen. We gaan nu eerst de Young Riders-tijd afronden en doortrainen voor de U25. Hij doet eigenlijk alles al daarvoor, maar dat doen we nog niet zoveel omdat de focus op de Young Riders ligt. Ik denk zeker dat hij daar genoeg potentie voor heeft en ik kijk uit naar wat de toekomst ons brengt!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots