Denise den Dries met Iniesta
Denise den Dries met Iniesta

Subtop | Denise den Dries: “Iniesta wordt hopelijk mijn vierde Zware Tour-paard”

Dressuur

Denise van den Dries reed goede resultaten bij elkaar op de subtopwedstrijd in Berkel Enschot. Ze reed haar merrie Iniesta (v. Armani) naar de derde plaats met 62,88% en naar de eerste plaats met 62,79% in het ZZ-Zwaar. 

Advertisement

Mogelijk vierde Zware Tour-paard

Denise heeft de nu negenjarige merrie zelf gefokt. “Ik heb in het verleden een paard gekocht en die heb ik naar de Grand Prix gereden. Daarna heb ik twee merrie’s aangeschaft voor de fokkerij. Uit de Olivi-merrie heb ik een Krack C-nakomeling gefokt waarmee ik ook Grand Prix heb gereden. Ik heb ook een Oscar-ruin uit haar gefokt en daarmee heb ik Intermediaire II gereden. Het zou erg leuk zijn als Iniesta mijn vierde Zware Tour-paard zou worden”, lacht Denise.  

Hoge punten voor de series

Ze vervolgt “Het was de derde keer in het ZZ-Zwaar en we hebben inmiddels al negen winstpunten. Ik heb heel fijn gereden en de jury gaf aan dat ze nog wat meer gesloten mag lopen. Daar kan ik me helemaal in vinden. De ene keer kom ik wel aan de 66% en de andere keer net niet. De wissels waren mooi recht gesprongen en daar kregen we de hoogste punten voor. Het heeft wel even geduurd voordat het kwartje viel met de wissels aanleren. Ze heeft heel veel achterbeen en ze moet nog wat meer leren ‘zitten’. De uitgestrekte draf komt er ook steeds beter uit en daar kregen we ook achten voor.”

‘Een echte merrie’

“Iniesta raakt snel gespannen van andere paarden en dat kan wel een handicap zijn op wedstrijd. Vooral met losrijden kan dat wel lastig zijn. Ik heb nog nooit hele grote wedstrijden met haar gereden omdat het dan vaak met losrijden ook drukker is. Nu ze steeds verder wordt afgericht gaat het wel steeds makkelijker. Ik kan het nu redelijk controleren en wat dat betreft is ze wel een echte merrie. Een ruin is makkelijker te overtuigen”, grapt ze. “Iniesta heeft drie goede gangen en laat veel kwaliteit zien in de zijgangen en het verruimen. Ze is een hele lieve merrie, maar kan wel een beetje een watje zijn. Ze mag nog wat meer gesloten lopen maar daar werken we hard aan.”

Hobbyen met vijf paarden

“De paardensport is uit de hand gelopen hobby van ons. Mijn vriend en ik hebben samen vijf paarden en het is puur hobby. Naast Iniesta rij ik nog een driejarige Desperado-nakomeling en mijn vriend heeft ook een rijpaard. Het is heel leuk om een jong paard en een hoger geschoold paard te rijden. Ik wil Iniesta graag nog een keer Lichte Tour starten deze winter en het is ook de bedoeling om een veulen te fokken van haar. Thuis gaan we steeds een beetje verder en ik merk dat ze aanleg heeft voor het verzamelde werk. Het kriebelt zeker om te kijken hoe ver ze komt”, vertelt Denise enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Denise den Dries