Kirsten van Wezel met Infinity Js
Kirsten van Wezel met Infinity Js

Subtop | Kirsten van Wezel wint laatste ZZ-Zwaar wedstrijd: “Op naar de Lichte Tour”

Dressuur

Kirsten van Wezel reed haar Infinity Js (v. Dream Boy) in beide ZZ-Zwaar proeven naar het oranje lint. De proeven in Wormerveer waren goed voor 62,79% en 65,29%.

Advertisement

Training

Kirsten kocht de ruin 2,5 jaar geleden samen met haar vriend Arjen van Diepen. “Infinity was in het begin behoorlijk groen. Hij had een keer Z1 gelopen, maar dat was nog niet bevestigd. De vliegende wissels namen ook best wel wat tijd in beslag. Ik les sinds twee jaar bij Danielle Heijkoop en ze heeft mij er onwijs goed mee geholpen. Alles begint nu steeds meer op zijn plaats te vallen.”

Lichte Tour

“We lessen om de week bij haar en doen veel basiswerk, maar ze laat me ook proeven rijden. Vroeger was ik daar niet zo van, ik liet dat maar een beetje gaan, maar Danielle hamert er echt op. Daar heb ik veel aan, als je ze thuis meer rijdt dan gaat het op wedstrijd ook makkelijker”, vertelt Kirsten. Ze begon met hem in het Z2 en reed daarna ook een aantal ZZ-Licht wedstrijden. “Vlak voor het outdoorseizoen hebben we de overstap gemaakt naar het ZZ-Zwaar. Dat hebben we nu een aantal keer gereden waarbij we vier keer gewonnen hebben. Het ging best wel snel en de punten voor de Lichte Tour zijn binnen.”

Stal van Diepen

Kirsten wilde nog één keer ZZ-Zwaar rijden voordat ze de overstap maakt naar de Lichte Tour. “We gaan het maar proberen”, is ze enthousiast. “Infinity is mijn derde paard in de subtop en hij is op dit moment de enige die ik op wedstrijden rijd. Mijn vriend Arjen en ik huren een accommodatie in Wijdewormer waar we op dit moment 21 paarden hebben staan. We hebben veel springpaarden op stal staan van net zadelmak tot internationaal niveau. Daarnaast staan er ook en aantal jonge dressuurpaarden voor de verkoop en de IBOP. Arjen gaat vaak op wedstrijd zowel nationaal als internationaal. Ook rijdt onze achtjarige zoon wedstrijden met zijn springpony. Het is met zijn drieën best wel plannen wie wanneer kan gaan. Ik geniet er het meeste van om met onze zoon op wedstrijd te gaan. We hebben een gouden pony voor hem en het is fantastisch om naar ze te kijken.”

Potentie

“Hij laat veel potentie zien voor het hogere werk. Hij springt al een aantal eners en heeft veel aanleg voor de piaffe en passage. Ik ga het niet teveel met hem oefenen want anders gaat hij net wat teveel voor me uit denken. Ik kon op wedstrijd rijden zoals ik wilde en de jury vond hem een stoer paard met een heel fijn drafgedeelte. Hij kan heel goed stappen, maar kan in de galop nog een beetje heet worden. Het is een paard met heel veel go en hij kan echt een super goed gevoel geven. Ik voel dat er nog veel meer in zit en ik wil hem voorlopig zeker aanhouden”, besluit de amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Kirsten van Wezel