Beau Kroonder met Jazzboy
Beau Kroonder met Jazzboy Luifoto

Subtop | Beau Kroonder: “Ik dacht dit is mijn droompaard”

Dressuur

Beau Kroonder wist zich goed in de kijker te rijden op haar tweede ZZ-Zwaar wedstrijd. Ze reed de door haar zelf opgeleide Jazzboy (v. Vivaldi) naar twee oranje linten met 62,14% en 62,21% in Benningbroek.

Advertisement

Volle broer van Desperado

“Ik heb hem als vierjarige gekocht en zelf opgeleid naar de subtop”, steekt Beau van wal. “Het was onze tweede start en het was super leuk dat het zo goed ging. Jazzboy is een volle broer van de KWPN-hengst Desperado en er komt wel echt wat binnen. Toen ik hem voor het eerst zag was hij nog hengst. Hij had een volle voorpluk en wilde haren en ik dacht dit is mijn droompaard. Nog geen drie maanden later stond hij gecastreerd bij mij op stal. Hij is een heel fijn paard om mee te werken en hij doet altijd zijn best. Hij loopt de proeven al makkelijk door op dit niveau. Het kan nog wel veel strakker, maar ik was blij met de verbetering die we hebben gemaakt vergeleken bij de eerste keer.”

Zevens voor de series

Ze vervolgt “Drie weken geleden maakten we ons debuut en we hadden wel winst, maar ook genoeg fouten in de proef. Ik heb hard getraind op de series, die tellen dubbel en daar kregen we onvoldoendes voor. In Benningbroek kregen we mooie zevens en daar was ik heel blij mee. Hij scoort goed op de appuyementen in zowel draf als galop. De galop is wel zijn beste gang, maar in de pirouettes moet hij leren nog wat meer te gaan zitten. De juryleden lagen best ver uit elkaar maar benoemden het fijne beeld en ze vonden hem een fijn en stoer paard. Zelf wil ik ook nog wat strakker gaan rijden en komende zaterdag starten we weer.”

‘Kans met twee handen aangegrepen’

Beau is woonachtig op het eiland Texel en gaat eens in de paar weken naar Noord-Holland om te lessen. “Ik kom al heel lang bij de familie Poel. Ik ben begonnen met lessen bij Saskia en daarna bij haar vader Frans toen Saskia verhuisde naar Brabant. Via Saskia heb ik Jazzboy kunnen kopen. Ze had hem op stal staan en ik was op zoek naar een nieuw paard. Toen ik hem mocht kopen greep ik die kans met twee handen aan. Het is mijn meisjesdroom om Lichte Tour te gaan rijden. Ik zat er al eerder een keer dichtbij toen ik met een ander paard ZZ-Zwaar reed. Mijn doel is om volgend jaar de slipjas aan te doen en dat begint aardig in zicht te komen”, lacht de amazone die in het dagelijks leven werkzaam is als fysiotherapeut. “Jazzboy is mijn enige paard en dat is goed te doen naast mijn baan. We gaan regelmatig naar het bos of het strand en die afwisseling houdt hem fris. Op naar de volgende wedstrijd!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Luifoto