Bridget Lock met Don Davino Horsepoint
Bridget Lock met Don Davino Horsepoint Foto: Familie Lock

Bridget Lock over de verkoop van EK-pony Don Davino Horsepoint: “Ik kon altijd op hem rekenen”

Dressuur

De NRPS-hengst Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois) is verkocht naar een Duitse jeugdamazone. Bridget Lock nam de afgelopen twee jaar deel aan de Europese kampioenschappen met de opvallende palominohengst. 

Advertisement

‘Wauw-gevoel’

De tienjarige hengst was als jonge pony al opvallend in de sport en kende successen met Kim Noordijk en Lilli van den Hoogen. Bridget Lock kreeg de hengst in oktober 2020 te rijden van de voormalige eigenaren Rijk-Jan Pleijter en Dick Faro. Bridget vertelt “Hij is toen bij mij op stal gekomen en we zijn eerst thuis gaan trainen om aan elkaar te wennen. Toen ik er voor het eerst op zat dacht ik ‘wauw’! De aanleuning was heel fijn en de oefeningen deed hij heel makkelijk. De zijgangen en de eenvoudige galopwissels waren echte hoogtepunten van hem.”


Bridget Lock met Don Davino Horsepoint - Foto: Familie Lock

Grote verrassing

“Onze eerste grote wedstrijd was de eerste observatiewedstrijd voor het EK in april 2021. De observatiewedstrijden gingen al boven verwachting goed. Nadat alle observaties verreden waren werd ik in de middag gebeld door bondscoach Imke Schellekens-Bartels. We mochten mee naar het EK! Dat was een hele grote verrassing en ik was helemaal in shock”, vertelt ze lachend. Op het EK Strzegom in 2021 wonnen de pony combinaties teambrons. Individueel wist de combinatie twee scores van boven de 70% neer te zetten. “Voordat ik de ring in ging had ik heel erg last van zenuwen. We wilden zo graag een goede teamprestatie neerzetten. In de proef zakte de zenuwen en kon ik vertrouwen op Don. We begrepen elkaar heel goed en zijn karakter paste heel goed bij mij. Hij kon enorm knuffelen en was heel erg lief, zeker voor een hengst. Iedere keer als hij me zag hinnikte hij naar me en kwam hij direct naar me toe.”

Zilveren teammedaille 

Het meest memorabele moment van de combinatie was de zilveren teammedaille op het EK die afgelopen zomer verreden werd. “In de team test werden we zevende met ruim 74%, daar ben ik mega trots op”, vertelt de amazone. In de individuele proef werd de combinatie twaalfde met 72,81%. Bridget heeft de nieuwe amazone van Don Davino Horsepoint twee keer ontmoet. “Het zijn hele lieve mensen en de nieuwe amazone reed er zo mee weg. Ze hadden meteen een band. Hij staat inmiddels in Duitsland en hij maakt het goed”, vertelt ze.


Bridget Lock met Nespresso - Foto: Familie Lock

Focus op Nespresso

Zelf gaat ze verder met haar eigen zelf opgeleide Z2-pony Nespresso. “Het is een hele goede pony, maar wel een echte laatbloeier. Alle kwartjes vallen nu wel bij hem en hij is enorm werkwillig. Hij loopt super op het moment en ik ga genieten van mijn laatste jaar bij de pony’s met hem. Ik ga natuurlijk proberen om met hem in juli in Le Mans te mogen rijden op het EK dressuur”, vertelt ze. “Naast Nespresso heb ik een gave driejarige hengst op stal staan die ik zelf aan het opleiden ben. Dat vind ik echt super leuk om te doen. Hopelijk komt er nog eens een aanbod om een goed paard uit te mogen brengen”, aldus de ambitieuze amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Familie Lock

Bridget Lock met Nespresso
Bridget Lock met Don Davino Horsepoint