Bridget Lock - Don Davino Horsepoint
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Bridget Lock - Don Davino Horsepoint Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

EK Pony’s | Bridget Lock: “Kei gaaf dat ik hier in deze baan mag rijden!”

Dressuur

Voor Bridget Lock was het dit jaar de eerste keer dat ze mee mocht naar de Europese Kampioenschappen voor Pony’s in Strzegom. Daarbij sleepte ze samen met haar team gelijk de eerste medaille binnen. 

Advertisement

Fijn rijden

Bridget reed met haar pony Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois) in de teamcompetitie naar een hele nette 70,29%. Vandaag deed ze er nog een schepje bovenop en kreeg ze een score van 71,05%. Waarschijnlijk net niet genoeg voor een plek in de individuele finale, maar zeker genoeg om Bridget heel blij te maken. “Ik kon fijn rijden en Don stond er lekker aan. Door de hitte was hij wel iets minder scherp maar hij knalde echt. Hij deed heel erg zijn best en we zijn super trots op hem.”

Geen onvoldoendes

“Voor mij is dit mijn allereerste EK. Aan het begin vond ik het nog wel spannend maar het is een hele gave ervaring om aan mee te doen. Het is ook leuk om met een team te zijn. Ik vind het überhaupt al kei gaaf dat ik hier gewoon in deze baan mag rijden.” Wat waren volgens Bridget de hoogtepunten van haar proeven? “Alles ging prima en we hebben nergens een onvoldoende gehaald. De eenvoudige galopwissels gingen voor mijn idee heel erg goed.”

Dubbel geluk

Op het moment dat we haar spreken, weet Bridget nog niet zeker of ze wel of geen kür mag rijden. “Aan de ene kant is het een beetje jammer, maar aan de andere kant maakt het me eigenlijk ook niet uit. De kür heb ik ook nog maar één keer doorgenomen.” De bronzen medaille maakt het allemaal goed. “Daar ben ik natuurlijk heel blij mee! Hij hangt boven mijn bed en ik kijk er de hele tijd naar. Dan mag ik al naar het EK, maar dan haal ik ook nog eens een bronzen medaille met het team.”

Twee fijne pony’s

Nu heeft de amazone haar zinnen gezet op het volgende EK. “Ik heb thuis ook nog een andere pony staan, dat is Nespresso. Nespresso is ook een hele goeie pony van afstamming FS Numero Uno. Ze zijn allebei hele fijne pony’s. Don vind ik zijn karakter heel leuk. Hij zet zich altijd voor mij in, in elke proef. Nespresso is ook gewoon een schatje.”

Bron: De HoefslagFoto: DigiShots