Ilse de Wilde met Falco.
Ilse de Wilde met Falco. Foto: Sanne Wiering

EK Pony’s | Ilse de Wilde na teambrons: “Geweldig om dit als team te bereiken”

Dressuur

Als laatste starter voor TeamNL zette Ilse de Wilde een nette score van 73,94% neer met haar pony Falco (v. Leuns Veld’s Winston). Mede door dit knappe resultaat behaalde het team een bronzen medaille. “We zijn natuurlijk super blij!”, vertelt ze.

Advertisement

Weinig spanning

Ilse was voor Nederland de laatste amazone die in de baan kwam. Vond ze dat spannend of viel dat wel mee? “Ik kan het redelijk goed hebben, dus ik vond het niet echt spannend. Falco was voordat we de ring in gingen nog wel een beetje gespannen, maar gelukkig konden we dat vrij snel af laten vloeien. Daardoor heb ik een mooie ontspannen proef kunnen rijden. Falco stond super fijn aan de hulpen. Het is leuk dat we konden laten zien waarop we getraind hadden.”

Hoogtepunten

Wat waren voor Ilse de hoogtepunten van haar proef? “Falco kan heel goed uitstrekken, zowel in de draf als in de galop. Ook de eenvoudige wissels kan hij super fijn. Vooral in de draftour konden we een ontspannen beeld laten zien. Op de schouderbinnenwaarts en de appuyementen hebben we veel getraind en die gingen daarom nu ook goed.”

Allemaal knap gereden

De amazone heeft natuurlijk ook de proeven van haar teamgenoten bekeken. “Ze hebben het allemaal super goed gedaan. Bridget (Lock, red.) is de jongste en zij moest als eerste rijden. Ze vond het spannend, maar ze liet een super mooie proef zijn. Daar zijn we met zijn allen heel trots op. Veerle (van Hof, red.) liet ook zien wat zij en haar pony kunnen. Daar kan zelfs nog een schepje bovenop en ik weet zeker dat ze dat nog gaan doen. Jill (Kempes, red.) vond het net als Bridget spannend maar ook zij reed een goede proef. Dat vond ik super knap gedaan.”

Allemaal verdiend

“Deze prestatie is geweldig”, gaat ze verder. “Er is ook niet één amazone die heel veel lager heeft gescoord, ondanks het wegstreepresultaat. Onze punten lagen dicht bij elkaar. Iedereen heeft deze medaille dus evenveel verdiend. Dit is mijn laatste ponyjaar dus ook mijn laatste EK bij de pony’s. Daarom wil ik de rest van de tijd dat we hier zijn vooral genieten. Alles wat goed gereden is en waarvoor we een leuke score krijgen is gaaf meegepakt, maar niet het hoofddoel. Dit is waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Falco en mij samen. We hadden het niet beter af kunnen sluiten dan zo.”

Naar de paarden

De overstap naar de paarden zit er dus aan te komen, al is hij nog niet heel scherp in beeld. “Dat laten we nog even op ons afkomen. Ik heb een paard staan, maar dat is nu nog geen Junioren-paard. Dit paard moet nog helemaal opgeleid worden. Ik kijk er wel naar uit om met haar aan de slag te gaan en heb er veel vertrouwen in. Ik denk dat ze super gaaf kan worden!”. Voor nu gaan de dames deze medaille eerst even vieren. “Vanavond gaan we met zijn allen uit eten. De man van Imke (Schellekens-Bartels, de bondscoach, red.) heeft een restaurant gezocht en daar gaan we zo heen.”

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots