Bridget Lock - Don Davino Horsepoint
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Bridget Lock - Don Davino Horsepoint Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

EK Pony’s | Nederlandse dressuurteam voorlopig op de derde plaats

Dressuur

Voor Bridget Lock zijn dit haar eerste Europese Kampioenschappen. Ze reed haar Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois) vandaag naar een nette negende plek met 70,29%. Veerle van Hof werd met Vinkenhoeve Xander (v. Orchard Boginov) derde. Door het resultaat van de meiden staat het Nederlandse team momenteel op de derde plaats. 

Advertisement

Duitsland en Denemarken

De Duitse Julie Sofie Schmitz-Heinen en Antonia Busch-Kuffner waren oppermachtig en reden naar respectievelijk de eerste en tweede plaats. Daardoor staat Duitsland voorlopig op teamgoud. Het Deense team volgt op nummer twee. Karla Marillo Skov werd individueel vierde met 71,514% en haar teamgenoot Selma Ludvigsen was zevende met 71,29%.  

Constante proeven

Beide combinaties lieten vooral een hele solide en constante proef zien. Voor alle onderdelen kregen ze gemiddeld minimaal een 6. Er zaten eigenlijk geen fouten in de proeven, wat ervoor zorgde dat de meiden welverdiend op de voorlopig derde plaats staan. Voor nu is het even afwachten wat hun teamgenoten gaan doen. Pas dan kan het klassement verder worden opgemaakt.

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots.nl