Afbeelding

Jade Schipper: “Erg trots op de vooruitgang die we aan het boeken zijn”

Dressuur

Jade Schipper en Beauty (v. Gwennic de Goariva) zetten deze week goede resultaten neer op de dressuurwedstrijd in Noord-Sleen. De amazone en haar zelfopgeleide pony reden op hun tweede M1-wedstrijd naar 197,5 punten wat resulteerde in een eerste plek. 

Advertisement

Tevreden

“Ik was erg tevreden toen ik afgroette en terugkeek op de proef die ik gereden had”, steekt de amazone van wal. “Daarbij keek ik met trots ook terug op de vooruitgang die we aan het boeken zijn. Omdat ik druk was met school in mijn examenjaar hebben wij als combinatie even geen wedstrijden gereden, maar we zaten zeker niet stil en bleven doortrainen voor het M1. Met weer een fijn resultaat en een mooie eerste plek. En dat voor de tweede keer M1 voor mij, maar ook voor Beauty.”

Kritisch

Ondanks dat Schipper heel tevreden is, blijft ze kritisch kijken naar wat beter kan. “Daarbij blijf ik ook altijd een beetje kritisch voor mezelf en weet ik dat er nog verbeterpunten zijn. Bijvoorbeeld het hals strekken, waar wij toch nog vaak punten laten liggen.”

Zelf opgeleid

De amazone heeft Beauty zelf opgeleid tot dit niveau. “Daarom ben ik stiekem best wel trots op ons beide”, vervolgt ze. “Toen ik van de manege afkwam en ik opzoek was naar een gouden pony kwam Beauty op mijn pad. Een ponytje van destijds drie jaar oud met een gouden karakter. De klik was er eigenlijk meteen. Het was voor mij al erg bijzonder dat ik als beginnende ruiter op een lieve 3-jarige D pony kon rondrijden. Dat hadden wij aan het begin van onze zoektocht namelijk nooit verwacht.”

Leerproces

“We zijn inmiddels vijf jaar en een heel leerproces verder. Ik moest alles vanaf de basis leren en daar kon mijn zus Zoë Schipper mij aan het begin ontzettend goed mee helpen. Aan het begin ging het mij meer om de lol en plezier van het hebben van een eigen pony, want welk paardenmeisje droomt nou niet van een eigen pony. Naarmate de tijd verstreek en de basis er voor mij en beauty steeds beter in zat, wilde ik graag starten met B wedstrijden. Sindsdien deed ik steeds meer ervaring op en kreeg ik de juiste hulp van Paulien Alberts en Christa Larmoyeur om zo steeds een niveau hoger te komen.”

Klik

Schipper is blij dat de klik tussen haar en haar pony er gelijk was en nooit meer is weggegaan. “Beauty gaat echt voor mij door het vuur en doet geen stap verkeerd. Op wedstrijd merk ik ook altijd dat ze extra hard haar best doet voor mij. Momenteel zijn we druk bezig met doortrainen voor het M1 om alle puntjes op de i te zetten, maar ondertussen worden de travers ook al geoefend voor het M2.”

Werk aan de winkel

“Ik ben echt trots op ons als combinatie. We zijn samen gegroeid en ik zou dan ook graag samen het Z willen bereiken. Ik ben inmiddels al bijna zeventien dus dat betekent dat er nog werk aan de winkel is, maar ik weet zeker dat dat met mijn Golden Beauty helemaal goed komt”, sluit Schipper af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Freerk Boskers