Afbeelding

Elya Doré over overwinning Z1 met zelfopgeleide Kedan: “Heel erg blij met de vooruitgang die we maken”

Dressuur

Elya Doré en Kedan (v. Foreign Affair) zetten dit weekend goede resultaten neer in de gecombineerde Z1/Z2-rubriek op Outdoor de Molenhorst. De combinatie reed een percentage van 64,86% bijeen wat resulteerde in een eerste prijs.

Advertisement

Trots

“Ik was heel blij met hoe de proef is gegaan en dat we gewonnen hebben. Kedan liep super fijn en gaf me een heel fijn gevoel”, steekt de amazone van wal. “We hadden een foutje bij het aanspringen in de galop maar dat kwam volledig door mij. De keren hiervoor gingen iets minder goed, zo hadden we veel moeite met de eenvoudige galopswissels, waardoor we veel punten lieten liggen. Om nu dan te zien hoeveel vooruitgang erin zit en hoe fijn hij liep afgelopen weekend, zorgt voor een heel trots en blij gevoel. Persoonlijk vond ik dat de punten iets hoger hadden gemogen voor sommigen onderdelen, maar het commentaar klopte helemaal. Het is en blijft een jury sport en iedereen kijkt er anders tegenaan.”

Afwachten

De 7-jarige Kedan is al vanaf zijn derde in eigendom van Doré. “Ik wilde destijds heel graag zelf een paard zadelmak maken en opleiden, na veel advertenties gezien te hebben kwam ik bij Kedan uit. Ik was meteen weg van hem en kon niet wachten om te gaan kijken. Destijds was hij pas drie jaar oud en nog onbeleerd, precies waar ik naar op zoek was. Toen we aankwamen en ik hem voor het eerst op de wasplaats zag staan wist ik het dan ook gelijk dat dit hem zou worden. Natuurlijk is het op zo’n moment afwachten hoe ze zich onder het zadel laten zien, maar hij had een hele fijne beweging. Hij zette zijn achterhand er goed onder en hij bewoog met veel souplesse. Ik wist dat de beweging er in zat, maar het was aan mij om dat ook onder het zadel te laten zien.” 

Ze vervolgt: Samen met Bibi van IN Sporthorses heb ik hem zadelmak gemaakt en vervolgens ben ik met Kirsten Beckers gaan trainen. Kedan is een paard met een sterk karakter, maar ik geloof echt in hem. Hij heeft mij ontzettend veel geleerd en daar ben ik hem echt dankbaar voor.”

Hard werken

De amazone kijkt positief terug op afgelopen jaren. “Ik ben denk ik toch het meest trots op hoe we samen zoveel geleerd hebben van en met elkaar. Met jonge paarden is het altijd drie stappen vooruit en vijf achteruit. Om nu de vooruitgang te zien en te merken dat we samen een team beginnen te vormen, voelt wel alsof het harde werken nu echt beloond wordt.”

Grand Prix

Doré haar grootste droom is om ooit Grand Prix te mogen starten. “Dit hoop ik natuurlijk met Kedan te kunnen bereiken. Daarnaast zou ik ook heel graag internationaal willen starten met Kedan. We hebben in ieder geval tijd genoeg. Hij is nog jong, dus ik geef hem alle tijd die hij nodig heeft”, sluit ze enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Di capture photography