Afbeelding

Iris Boersma na tweede en derde plek L1: “Erg tevreden over Merlot”

Dressuur

Iris Boersma en haar zelfopgeleide Merlot Grand Cru (v. H Ekwador) zetten vandaag goede resultaten neer op paardensportcentrum Stegeman. De combinatie reed naar scores van 191 en 202 punten wat zorgde voor een tweede en derde plek in het L1-klassement.  

Advertisement

Wijken

“Ik vond de wedstrijd heel goed gaan”, steekt de amazone van wal. “Dit was pas de tweede keer L1 voor dit paard en ik ben erg tevreden over hoe hij het heeft gedaan. Hij was erg fijn te rijden in de proeven. Het wijken ging al een stuk beter dan de vorige keer, daar kregen we dan nu ook zeven voor. Ook het draf verruimen ging erg goed. Voor de volgende keer liggen mijn aandachtspunten bij het verruimen van de galop en het werken aan mijn eigen houding.”

Zadelmak

Boersma is via haar werkgever Joey van der Grijp terechtgekomen bij de schimmelruin. “Merlot kwam bij ons om zadelmak gemaakt te worden, ik was de allereerste die op zijn rug zat”, vervolgt ze vrolijk. “Ik was vanaf de eerst dag al weg van hem, dus toen zijn eigenaren hem vervolgens wilden verkopen hebben wij hem gekocht. Het is een erg lief, fijn en mee werkend paard. Hij leert erg snel nieuwe oefeningen vindt eigenlijk alles leuk om te doen. Ik kan echt alles met hem: van dressuur en springen tot zonder zadel rijden.” 

Prijzen

De amazone is tot nu toe heel blij met de voortgang van Merlot. “We hebben regelmatig les van Joey van de Grijp wat erg goed gaat. De wedstrijden gaan ook erg goed en tot nu toe rijden we alleen maar in de prijzen. Het liefst zou ik zo hoog mogelijk met hem in de sport willen komen, het Z zou echt al een droom zijn die uitkomt”, sluit ze enthousiast af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit Iris Boersma