Afbeelding

Emily van Gaalen: “Mr. Jackson heeft mij uit de put getrokken”

Dressuur

Na een nare van waarbij Emily Van Gaalen haar rug brak, ging ze op zoek naar een paard om haar vertrouwen mee terug te krijgen. Bij toeval kwam ze terecht bij de 4-jarige Mr. Jackson (v. Glocks Zonik), die ondanks zijn leeftijd de rust zelve was. Het vele trainen werpt niet alleen zijn vruchten af voor het vertrouwen, maar ook in de ring laat de combinatie zich goed zien. Met 196 en 197 punten keerden ze vandaag huiswaarts met vier winstpunten. 

Advertisement

Gedeelde liefde

“Ik had zelf last van spanning omdat ik anderhalf jaar terug een hele erge val heb gemaakt van mijn vorige paard, sindsdien ben ik altijd een beetje bang gebleven”, steekt de amazone van wal. “Nadat ik mijn rug brak wist ik eigenlijk niet of ik überhaupt nog wel een nieuw paard wilde, maar omdat ik de liefde voor paarden met mijn moeder deel ging zij toch weer een beetje kijken naar wat nieuws”

Goed gevoel

Online stond de destijds 3-jarige Mr. Jackson te koop. “Ondanks dat ik echt geen jong paard wilde, zijn we toch maar gaan kijken. Mijn moeder ging er eerst op omdat ik niet durfde en zij was er gelijk helemaal weg van. Zelf had ik niet meer gereden sinds het ongeluk, maar ben ik er toch opgestapt. Ik weet niet wat het was, maar mijn angst was weg en ik had gelijk het gevoel dat alles klopte.”

Stabiel

“Mr. Jackson kwam op mijn pad en hij heeft mij letterlijk uit de put getrokken. Met zijn bijna vijf jaar oud is hij echt zo extreem trouw en lief.” De amazone is erg positief over de wedstrijd van vandaag. “Toen ik wat eng vond liep hij er gewoon langs zonder enige stress te ervaren. De proef zelf liep hij ook mega-stabiel en alles wat wij thuis hebben geoefend lukte ook. Hierdoor dacht ik wel dat ik goede punten zou hebben, maar toen ik zag dat we 196 en 197 hadden gereden was ik echt blij.”

Twee teugels

Volgens de amazone is er nog genoeg om aan te werken de komende tijd. “Ik vind draf verruimen nog een beetje lastig, omdat hij daarvoor goed recht moet zijn en tussen twee teugels moet lopen. Ik weet hoe het moet, maar de uitvoering is vaak nog niet zoals ik het wil. Daarnaast blijven we altijd goed oefenen om netjes op de letter te rijden.”

Ontdekken

Van Gaalen is blij met de keuze die ze gemaakt heeft om een jong paard te kopen. “Ik leer echt mega veel van hem en hij natuurlijk van mij. We zijn allebei nog best onervaren, helemaal in de wedstrijdwereld, dus het samen ontdekken en samen tot een succes komen maakt het voor mij wel extra speciaal.”

Subtop

Ondanks de angst heeft de amazone grote ambities voor later: “Mr. Jackson is echt megaspeciaal voor mij, zonder hem had ik nu waarschijnlijk niet meer gereden. Ik zou het echt mega vet vinden als ik later kan zeggen dat ik met dit paard in de B begonnen ben en dat we het samen gemaakt hebben tot de subtop”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Marissa Hoorn