Afbeelding

Maaike Slootweg over overwinning Z1: “Fioricci krijgt het ritme steeds meer te pakken”

Dressuur

Maaike Slootweg reed Fioricci FN (v. For Romance) naar goede resultaten op de dressuurwedstrijd in Donderen, de combinatie scoorde 228,5 en 236 punten wat zorgde voor twee oranje linten op Z1-niveau. Met Kavalan (v. Ebony) reed ze naar 184,5 en 200 punten, wat resulteerde in een tweede dubbelslag in het M1. Op L2-niveau kwam ze aan de start met Milford FN (v. Furstenball), waar scores van 200 en 219 punten goed genoeg waren voor een tweede en derde plek. 

Advertisement

Puzzelstukjes

“Fioricci ging heel erg fijn”, vertelt de amazone over de zelfopgeleide ruin. “Hij doet het op concours eigenlijk heel goed en ik merk echt dat hij sterker wordt nu hij wat ouder is. Daarbij heeft hij het ritme echt te pakken en de puzzelstukjes beginnen echt op hun plek te vallen. Ik merk echt dat hij beter ging lopen dan de afgelopen keren, dus daar ben ik heel blij mee. Hij was blij en had er zin in, dus wij ook”

Schakelen

Slootweg scoorde goed op de uitgestrekte draf. “Het appuyeren en schouderbinnenwaarts gingen heel goed, dit zijn echt onderdelen die hij goed oppakt. De kwaliteiten van Fioricci liggen echt bij het schakelen, hierom denk ik echt dat dit een paard is dat het hogere werk aan gaat kunnen. Voor de volgende keer gaan we werken aan de balans, vooral in de galop is hij daar nog zoekende in, maar ook dit gaat steeds beter.”

Clown

De ruin is al sinds veulen af aan in eigendom van de familie Smeding. “Wij hebben hem zelf opgefokt en zadelmak gemaakt. Fioricci is echt een clown, als andere paarden op stal aandacht krijgen, kan hij op zo’n moment heel erg de aandacht naar zich toe trekken. Hij is altijd vrolijk, blij en grappig”, vervolgt ze lachend. “Op jong leeftijd was hij met het los bewegen al heel opvallend, hij had een goede zelfhouding en liep als een koning. Toen we hem zijn gaan rijden merkten we wel dat hij in het begin echt sterker moest worden en dat gaat de laatste tijd steeds beter.”

Toekomst

De amazone heeft op dit moment nog een paard in het Z2 waarmee ze de kampioenschappen gaat rijden. “Hierna ga ik met Fioricci over naar het Z2 en dan kijk ik wel wat de toekomst ons brengt. In principe hebben we ze niet voor de verkoop, het is echt hobby en ze krijgen de tijd. Als ik groot mag dromen wil ik graag een keer een zelfopgeleid paard Grand Prix starten, en ik denk dat Fioricci daar heel geschikt voor is”, sluit ze enthousiast af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: NH-Photography