Afbeelding

Lisa van Ettikhoven over overwinning Z1-debuut: “Ik ging er zonder verwachtingen heen”

Dressuur

Lisa van Etikkhoven en de 6-jarige La Reine (v. Govenor) zijn pas een maand een combinatie, maar dat is niet van hun resultaten af te lezen. Deze week maakte de combinatie hun Z1-debuut in de gecombineerde M2/Z1-rubriek en greep hiermee gelijk de eerste prijs met een percentage van 61,7%.

Advertisement

Kijkerig

“De wedstrijd was best even spannend omdat het onze allereerste wedstrijd ooit was”, steekt de amazone lachend van wal. “Thuis kan ze nog best wel kijkerg zijn, dus ik wilde zonder verwachtingen zien wat ze zou doen, maar ze liep juist super fijn. Ondanks dat de wedstrijd uitliep en ze een beetje moe was, deed ze alles voor me, daar ben ik heel blij mee.”

Lijkt op haar moeder

De amazone heeft altijd de moeder van La Reine gereden en zit pas een kleine maand in het zadel van haar opvolgster. “De schouderbinnenwaarts gingen heel goed en de uitgestrekte gangen gaan haar sowieso heel goed af, de uitgestrekte draf is dan ook een van de oefeningen die ze heel goed kan. In de ring merk ik wel dat ze nog jong is, maar het is een superfijn paard en ze denkt altijd mee. Ze is wel heel oplettend, maar vindt alles leuk om te doen. Qua uitstraling en werkwilligheid lijkt ze heel erg op haar moeder.”

Wennen

“Ik rijd haar nog niet heel lang, maar ik merk wel dat ik haar steeds beter leer kennen en dat we aan elkaar wennen. De komende tijd trainen we rustig door en gaan we veel op wedstrijd, uiteindelijk hoop ik zo ver mogelijk met haar te kunnen komen”, sluit Van Ettikhoven gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Privébezit Lisa van Etikkhoven