Annemijn Boogaard met Mr Magnum BTH op de Nederlandse Kampioenschappen
Annemijn Boogaard met Mr Magnum BTH op de Nederlandse Kampioenschappen Equigeniek

Annemijn Boogaard met monsterscore van 76% Nederlands Kampioen M1: “Ik had het niet verwacht”

Dressuur

Annemijn Boogaard wist haar vijfjarige hengst Mr Magnum BTH (v. Expression) naar de Nederlandse titel te rijden in de klasse M1. In de eerste proef stonden ze ruim bovenaan met 73,61%. In de finale proef waren ze de echte uitschieters met maar liefst 76,06%. 

Advertisement

Programmafout

Ondanks dat Annemijn een programmafout had in haar eerste proef wist ze zich ruim op de eerste positie te rijden. “Dat was echt super stom van mij. Gelukkig had het geen invloed op de plaatsing. Magnum liep echt top en ik rij liever verkeerd dan dat ik denk hij liep niet fijn. Na de schouderbinnenwaarts op de middenlijn volgt de volte 10 meter maar die reed ik de andere kant op. Je kunt daarna niet meer doen dan het weer oppakken en doorrijden. Het gaf daarna wel extra wilskracht om de volgende onderdelen heel goed te doen. Magnum bleef zo goed luisteren zeker als hengst, het is echt een geweldig paard. Na de finale proef zei de jury er is bijna niks op aan te merken. Hij liep heel mooi bergop met veel zelfhouding en ik had er niet meer aan kunnen doen.” 

Fijne voorbereiding

De amazone spreekt vol lof over haar paard. “Hij heeft van zichzelf drie super goede gangen. Hij stapt super door het lijf, loopt in draf bergop en in de galop beweegt hij net zo en heeft heel veel zelfhouding. Hij zat bij de laatste twaalf voor de WK selectie voor Jonge Dressuurpaarden en dat zegt ook wel wat. Er is nooit een dag dat hij niet wilt en hij gaat er altijd voor. We hadden een fijne voorbereiding voor het NK want ik ben nog een aantal dagen naar Dinja van Liere gegaan. Vanuit haar zijn we doorgegaan naar Ermelo en dat scheelde ook weer wat reistijd.”

Veel 9’ens

“Ik had het niet verwacht om te winnen. Ik dacht ik rij gewoon en zie wel hoe het loopt. Op de startlijst stonden wel een paar namen dat ik dacht oei flinke concurrentie. Ik heb geprobeerd het beste te laten zien en dat is gelukt. We kregen veel 9’ens voor onder andere het binnenkomen en de middengangen”, vertelt ze. “Hij krijgt nu wel even een poosje rust. De afgelopen weken waren heel druk met de laatste WK selecties en de Pavo Cup. We hebben ook altijd veel reistijd omdat we uit Zeeland komen en dat hakt er wel een beetje in. Dit jaar hebben we nog de Subli Cup en van de winter gaan we weer naar de Zeeuwse kampioenschappen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Equigeniek