Judith Ribbels - Fun Fun EB
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Judith Ribbels - Fun Fun EB CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

Judith Ribbels over debuut Nations Cup Falsterbo: “Bijzonder he, ik had het zelf ook niet verwacht”

Dressuur

Judith Ribbels is met haar Fun Fun EB (v. Sorento) bezig aan een serieuze opmars binnen de Nederlandse dressuursport. De combinatie rijdt pas Grand Prix sinds vorig jaar en kende een reeks topklasseringen. Zo ook tijdens CHIO Rotterdam waarbij ze de CDN Grand Prix Special op haar naam schreef. Bondscoach Alex van Silfhout heeft de combinatie aangewezen voor de landenwedstrijd in Falsterbo volgende week. Hoe gaat de debutante zich daarop voorbereiden?

Advertisement

Onverwacht

“Bijzonder he?”, zegt Judith. “Ik had het zeker niet verwacht. Alex belde of ik mee wilde naar Falsterbo en natuurlijk wil ik graag mee!” De combinatie heeft al een sterk seizoen achter de rug. “In Lunteren reden we een fijne kaderwedstrijd en daarna zijn we nog een keer in Soest gestart. Toen zag ik Geesteren op de kalender staan voor de dressuur en ik wilde altijd al graag een keer internationaal rijden. Ik was benieuwd wat de buitenlandse juryleden er van zouden vinden. Dat pakte heel goed uit en daarna mochten we naar Rotterdam. Dat was helemaal gaaf!”

Tweede keer Special

“Tijdens de Grand Prix hadden we al een hele mooie score en reden voor de tweede keer de Special. Ze liep nog fijner en we wonnen de proef. Het was een hele mooie wedstrijd om te rijden en Fun was helemaal in haar element met al die aandacht. Ze is een fijn paard om mee te nemen en ik kan haar aan een lang touwtje meenemen. In Rotterdam moesten we ook door het bos naar de ring en dan kijkt ze nergens naar. Als ik er bij ben is ze echt super makkelijk, met andere mensen is ze iets sensibeler. Ik heb haar al vanaf haar derde en ze is heel erg op mij gefocust.”

Reizen

En nu op naar Falsterbo. “Qua training doen we thuis niets anders dan anders. Zondag had ze lekker een dag vrij en maandag pak ik haar weer op. Donderdag gaan we beginnen aan de reis, het is best een lange rit en ik ben wel benieuwd hoe ze dat ervaart. Ze reist heel makkelijk dus ik denk dat het wel goed komt. Ik zag op de video’s van Geesteren en Rotterdam nog wel een paar kleine dingetjes en die hoop ik te verbeteren in Falsterbo. Het schijnt een hele mooie wedstrijd te zijn volgens Alex en ik hoop dat we met het team een goede prestatie neer kunnen zetten.”

Team met bekenden

Een nieuw team met debutanten reist af naar Zweden. “In Rotterdam reden Kirsten (Brouwer, red.) en Mireille (Kemenade, red.) ook. Ik ken ze al wel langer van andere wedstrijden en Remy (Bastings, red.) ken ik al heel goed van vroeger. Ik denk dat we een leuk team hebben en ik ga proberen een foutloze proef te rijden. Ik heb na Falsterbo nog niets op de planning al zou ik nog wel wat vaker internationaal willen rijden. Ik heb dan hopelijk nog twee paarden voor dat niveau. Falina heb ik al Intermediaire II gestart alleen de piaffe mag nog net iets mooier voor de Grand Prix. Daarom train ik haar thuis nog even door. Ik heb ook nog een andere in de Lichte Tour, die kan dan ook internationaal mee en die werk ik rustig door naar de Grand Prix. Als we weer terugkomen ga ik dinsdags meteen een Pavo Cup-selectie rijden, deze keer met de dochter van Fun. Ze werd zaterdag tweede in de Subli Cup in Wapenveld en nu ga ik met haar de Pavo Cup proberen”, vertelt de goedlachse amazone uit Eibergen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots