Judith Ribbels en Nanny Mc Phee
Judith Ribbels en Nanny Mc Phee Foto: Privébezit

Judith Ribbels over winst Subli Competitie Exloo: “Echt een plezier om met haar te werken”

Dressuur

Waar Judith Ribbels donderdagochtend nog met haar Fun Fun EB (v. Sorento) naar goud wist te rijden in de CDN Grand Prix Special op CHIO Rotterdam, wist ze zondag ook de dochter van deze Grand Prix-merrie naar de eerste plek te rijden op de selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden op Hippisch Centrum Exloo. Bij de vierjarigen staken Judith Ribbels en haar Nanny Mc Phee (v. Vitalis) met kop en schouders boven de andere deelnemers uit. Met een score van 83,00% lieten ze de concurrentie dan ook achter zich. 

“Talentvolle paarden”

De wedstrijd werd beoordeeld door juryleden Mascha Reijs en Linda Kanninga. “We hebben een zeer gevarieerde en talentvolle groep paarden in de ring gezien. Bij de vierjarigen was Judith Ribbels met Nanny Mc Phee de duidelijke winnaar. Nanny Mc Phee is een heel mooi grootramig paard dat voor haar jonge leeftijd al veel gedragenheid en balans liet zien. Ze liep heel makkelijk en braaf door de baan en werd door Judith ook zeer netjes voorgesteld. Vooral de goede zelfhouding viel ons op, zeker voor een paard van vier jaar”, aldus Linda Kanninga. 

Vertrouwd

Ook Judith zelf spreekt lovend over de jonge merrie. “Ze vindt het altijd wel spannend om mee te gaan en ik had haar nu al een aantal weken niet meer meegenomen. Ze was in het begin enorm veel met haar omgeving bezig, maar toen ik er eenmaal op zat, was het prima. Dat heeft ze van haar moeder. Als ik erop zit, voelt het vertrouwd en kunnen we alles. Ze lijkt qua karakter sowieso heel veel op haar moeder. Ze zijn beide heel mensgericht en hebben eigenlijk meer met mensen dan met hun soortgenoten”, lacht Judith.

“Heel erg goed”

Judith heeft pas één keer eerder meegedaan aan de Subli Competitie, maar wilde nu met Nanny Mc Phee toch een poging wagen. “Het losrijden en baanverkennen ging heel erg goed. Ze was niet echt kijkerig, dus ik kon er lekker aan rijden! Het is een hele leerzame en leuke competitie, zo met die finale in Amsterdam. Het zou wel heel gaaf zijn om daar naartoe te mogen, maar het is nog heel ver weg, dus we moeten afwachten of dat gaat lukken. Deze wedstrijd hebben we in ieder geval al heel goed gedaan.”

“Plezier om mee te werken”

“Ik denk dat ze het wel eens net zo ver als haar moeder zou kunnen schoppen. Ze is een stukje groter en langer dan Fun en ik denk dat Vitalis bepaalde dingen van Fun wel heeft verbeterd in Nanny Mc Phee. Ze is nog jong, maar ze heeft al mooie dingen laten zien op de NMK, IBOP en een aantal andere jonge paardenproeven. Ik vind het belangrijk om haar rustig op te leiden en dan te kijken hoe ver we kunnen komen. Het is een enorm werkwillig paard dat altijd haar best zal doen, dus het is echt een plezier om met haar te werken!”, sluit Judith af. 

Uitslagen

Uitslag Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 26 juni Exloo: 

Vierjarigen
1. Judith Ribbels – Nanny Mc Phee 83,00
2. Bart Veeze – Nero, 79,00
3. Wendy Kuiken – Nick Wimphof, 76,80

Vijfjarigen
1. Kim Alting – Madison Ave, 77,40
2. Elizaveta Orekhova – Maigret vd Watermolen, 73,20

Bron: Persbericht Subli & De Hoefslag