Afbeelding
Foto: Privébezit

Hot Summer behaalt derde(!) sportpredicaat: “Ik heb nooit aan haar kwaliteiten getwijfeld!”

Sport

De tienjarige dressuurgefokte elite merrie Hot Summer (v. Wynton x Krack C) heeft dinsdag haar laatste punten gehaald voor het sportpredicaat springen. Dit maakt dat ze nu voor zowel de dressuur, als de eventing én het springen een sportpredicaat heeft! 

Advertisement

Dressuursport

De bruine, 1.62 m hoge merrie is gefokt door Bert Somer en nu zo’n zes jaar in eigendom van Anne van den Eerenbeemt. “Ik ben Bert Somer ontzettend dankbaar dat ik Hot Summer destijds van hem heb kunnen kopen als eerste eigen paard! We hebben nog altijd nauw contact, dus dat is heel erg leuk. Ik kocht haar eigenlijk met het idee om haar in de dressuursport uit te brengen. Ik heb altijd met heel veel plezier paarden van anderen mogen rijden, maar vond het toen wel tijd voor een eigen paard”, vertelt Anne. 

“Ze vindt het prachtig om te doen”

“Summer is dressuurgefokt en daar kocht ik haar in eerste instantie dus ook voor. Het is een hele slimme en ijverige merrie, dus uiteindelijk had ze toch wat meer uitdaging nodig. Ik ben toen wat springlesjes gaan doen en vanuit daar zijn we in ook in de eventing terechtgekomen. Ik vind die afwisseling in de training ontzettend leuk! Het is heel hardwerkende merrie, dus zij vindt het werk echt prachtig om te doen, daar is ze echt voor gemaakt! Toen ze ongeveer vijf was merkte ik dat er voor haar qua eventing meer in zat dan dat ik haar als ruiter kon bieden, dus heeft Tarik van Boggelen haar vanaf het M overgenomen en vorig jaar uitgebracht in de 3* eventing.”

“Altijd keihard gewerkt”

“Tarik heeft veel meer dat ritme en veel meer lef, dus vandaar dat hij haar nu ook voor het predicaat heeft gereden. Ik ben zelf eigenlijk een beetje een verdwaalde dressuuramazone in de springring”, lacht Anne. “Het is een merrie die altijd naar de overkant wil, dus voor mijn doen ben ik al heel ver gekomen. Eigenlijk had ik gewoon het idee om haar een paar jaar dressuurmatig te rijden en te kijken hoe ver we konden komen, omdat ik me graag in de dressuur verder wilde ontwikkelen, maar ik heb nooit aan haar kwaliteiten getwijfeld! Ze heeft altijd keihard gewerkt en zich voor de volle 100% ingezet.”

Sport of fokkerij

“Ze is momenteel ZZ-Licht, internationaal 2*-L eventing en 1.30 m springen geklasseerd, maar ik denk dat er nog veel meer in zit. Dit voorjaar zijn we rustig verder gegaan met de punten voor het Z springen, ook voor het sportpredicaat, en in de dressuur ben ik zelf wel van plan om het beste er nog uit te halen. Ik hoop aan het einde van het jaar in de ring richting het ZZ-Zwaar te gaan, maar ze zal ook gedekt worden, zodat er volgend jaar een veulentje bij loopt. Daarna wil ik kijken of er sportief gezien nog meer in zit of dat we haar gaan inzetten voor de fokkerij. Ik kan me nu natuurlijk enorm verheugen op haar nakomelingen!”, vertelt Anne enthousiast.

Fokrichting

“Voor wat ze op haar leeftijd al gedaan heeft, is ze echt nog topfit. Ze heeft nog iedere dag zin om te werken en doet het met super veel plezier, dus ze gaat zeker nog een tijdje mee! Ze is ontzettend veelzijdig, dus we kunnen alle kanten op fokken met haar, maar voor het eerste jaar kiezen we wel voor een dressuurhengst. In principe wil ik dit veulentje voor mezelf fokken en ik wil graag een leuk toekomstpaard voor de dressuur. Het kan best zijn dat we volgend jaar een andere keuze maken en een hengst zoeken die meer op de eventing gericht is”, sluit Anne af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto’s: Privébezit