Naomi Verbunt en Maaike
Naomi Verbunt en Maaike Foto: Privébezit

Naomi Verbunt over debuut bij de paarden: “Trots op hoe ik haar voor elkaar had!”

Dressuur

Zaterdag starrten Naomi Verbunt en haar zestienjarige Haflingermerrie Maaike (v. Midas-Hanja) in Harich voor het eerst in het Z2 tussen de paarden. De combinatie, die als sinds jongs af aan samen is, wist zich goed staande te houden tussen de grote sportpaarden!

Samen opgegroeid

“Wij hebben Maaike al sinds ik zelf heel erg klein ben. We hebben haar gekocht als veulentje, toen was ik zelf twee!”, vertelt Naomi. “Ik deelde haar altijd met mijn twee oudere zussen. Mijn oudste zus rijdt nu niet meer, maar mijn andere zus en ik zijn wel nog fanatiek met haar bezig! We hebben haar vroeger wel echt gekregen met het idee om ook te kijken hoe ver we kunnen komen, dus het is super leuk om te zien dat we samen zo gegroeid zijn in al die jaren!”

Debuut bij de paarden

“We begonnen zo’n zes jaar geleden in de B en hebben haar sindsdien samen opgeleid tot waar we nu zijn. Afgelopen zaterdag reden we ons Z2-debuut bij de paarden. Vorig jaar ben ik achttien geworden, dus nu gingen we het bij de paarden proberen en dat is echt heel erg goed bevallen! Ik was zelf van tevoren wel al heel erg trots op hoe ik haar voor elkaar had. Ik weet dat haar uitgestrekte gangen niet zo goed zijn als bij andere paarden, maar verder hebben we haar heel goed voor elkaar, dus ik was daar niet echt extra onzeker om!”

“Super tevreden”

“De eerste proef ging heel erg fijn! Ik had een klein foutje, maar dat kwam door mij, dus daar kon Maaike niks aan doen. Ik was echt super tevreden met de 61,00% die we haalden! De tweede proef ging ook wel heel erg goed, alleen raakte Maaike wat geïrriteerd op het einde. Achteraf bleek dat er iets in haar oog zat, waardoor haar concentratie natuurlijk een beetje weg was. Dat geeft verder ook niks, want zoiets kan altijd gebeuren!” Voor deze proef behaalde de combinatie 58,57%. 

ZZ-Licht

“Maaike vindt zichzelf op wedstrijd altijd wel heel stoer”, lacht Naomi. “Soms blaast ze zich een beetje op, maar door de jaren heen hebben we daar goed mee leren omgaan. We zijn samen opgegroeid, dus we kunnen nu echt heel goed op elkaar inspelen. Inmiddels gaat dat echt naadloos! We hebben nu zeven winstpunten in het Z2, dus het lijkt me heel erg leuk om ook nog ZZ-Licht met haar te starten. Ze is al zestien, dus daarna wil ik vooral gewoon kijken wat zij aankan en wat voor leuke dingen we samen nog kunnen doen!”, sluit Naomi af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan