Kyra Klinkers met Neal-K
Kyra Klinkers met Neal-K Foto4U

Kyra Klinkers noteert monsterscore van 80%: “Deze score had ik niet verwacht”

Dressuur

Kyra Klinkers debuteerde met haar vierjarige Neal-K in de klasse L2 dressuur. Ze wist een mega score van 240 punten (80%) te noteren met de ruin, die door haar vader is gefokt.

Advertisement

Debuut

Kyra kwam aan de start op de dressuurwedstrijd in Limbricht. Ze vertelt “Het was voor hem de allereerste keer dat hij mee was naar een regionale wedstrijd. Drie weken geleden is hij voor het eerst mee geweest naar de Subli Cup-selectie. We werden vierde met 79%. Hij is bij ons geboren en verder nog niet van huis geweest. Ik was heel erg blij met hoe het ging en hoe hij zich gedroeg. Het was heel druk met losrijden en tijdens het eerste rondje in de baan was hij nog iets kijkerig. Dan rij ik er nog een keer langs en dan is het goed voor hem.”

Talent en kwaliteit

“Ik had deze score niet verwacht voor de eerste keer. We kregen een negen voor de middenstap en een negen voor mijn houding en zit. Hij kan ook super goed stappen en we scoorden veel achten en 8,5’en. Zijn galop is heel krachtig en daar scoorden we ook hoog op. Ook heeft hij een sympathieke uitstraling en doet hij zijn werk graag. De jury kwam na de proef naar ons toe en zei dat het een heel fijn paard is waar ik veel plezier van ga hebben. Hij is pas vier jaar oud en we zijn van het duurzame opleiden, ik rij dus ook niet zo vaak op hem. Ik heb deze wedstrijd opgegeven omdat je er fijn kunt rijden en het dicht in de buurt is. Op deze manier kan hij rustig wennen aan een nieuwe omgeving. Ik denk wel dat dit een paard is die het talent en de kwaliteit heeft voor de toekomst.”

Succesvol weekend

Kyra was ook succesvol met de halfbroer en halfzus van Neal. Beide paarden kwamen uit in het Z2 en scoorden 67% en 72%. “We hebben veel jonge paarden op stal waaronder twee driejarige aangewezen hengsten. De Totilas-zoon is net een week onder het zadel en de Just Wimphof hebben we zelf gefokt. We zijn hem nu aan het zadelmak maken en dan is het in principe wel de bedoeling dat ze naar het najaarsonderzoek gaan”, vertelt de amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Foto4U