Joop en Renate van Uytert
Joop en Renate van Uytert

WK Herning | Joop van Uytert: “Het wordt spannend” *video*

Dressuur WK Herning

Voor Joop van Uytert is dit een bijzonder WK. Als (Nederlandse) eigenaar van Hermes is dit het eerste grote senioren kampioenschap waar hij in meeloopt, nadat deelname aan de OS in Tokyo verleden jaar door een registratiefout bij de FEI niet door ging.

Advertisement

Hermes behaalde eerder op dit evenement individueel brons in de Grand Prix Special. En vanavond is de kur op muziek, en zal er alles aan gedaan te worden om weer maximaal te presteren op dit nu al zo succesvolle WK. 

Iets aparts

Joop: “Hermes is altijd een speciaal paard geweest. We hebben altijd geloofd in hem. We zagen dat hij heel veel aanleg voor piaffe en passage heeft. Als je de techniek van hem ziet tussen alle andere paarden, ja dat is iets aparts.”

Zenuwachtig

“Het is fanatisch om dit als eigenaar mee te maken, maar als Hermes de ring in gaat, zijn we heel zenuwachtig. Hermes blijft speciaal. Als we hem op het voorterrein ziet, dan weet je al een beetje hoe het zal gaan. Als hij mooi gelaten en ontspannen gaat, is dat een goed teken. Maar hij is en blijft een hengst en hij heeft een heel dekseizoen achter de rug.”

Foutloos rijden

“Er zijn voor vanavond meerdere serieuze kanshebbers. Glamourdale en Hermes hebben allebei een nieuwe kür. Een ding is zeker: er zal foutloos gereden moeten worden en alles moet kloppen, om voor een medaille in aanmerking te komen. Vanavond komt alles weer samen. Het wordt spannend.”

Bekijk de video