Dinja van Liere toont trots haar bronzen medaille
Dinja van Liere toont trots haar bronzen medaille Foto: Claartje van Andel

WK Herning | Brons voor Dinja: “Ik kan het nog niet helemaal geloven” *video*

Dressuur WK Herning

Vanavond deed Dinja van Liere met haar Hermes wat we allemaal stiekem een beetje hoopten in Nederland. Ze reed in de Grand Prix Special tijdens het WK in Herning voor wat ze waard was en zag dit beloond met een bronzen medaille!

Advertisement

Goed gedaan

We spreken Dinja direct na de medaille-uitreiking en vroegen haar wat door haar heen ging toen ze de ring in reed. Dinja: “”Ik wilde een foutloze proef rijden en na de eerste dag stond ik ook derde, dus ik wist dat het erin zat en dat het kon. Ik had geen grote fouten en na het afgroeten dacht ik echt: ‘Yes!!’

Dressuurkoningin

Dinja vervolgt: “Catharin en Charlot waren ook fantastisch. Pas toen Isabel in de ring kwam werd het echt spannend. Isabel is niet voor niks de dressuur-koningin, dus ik was me er voor aan het klaarmaken dat het ook wel eens net niet zou kunnen lukken, die medaille. Isabel reed als Isabel, gewoon heel goed en de punten bleven klimmen. Zenuwslopend.  Ik was nog zenuwachtiger bij haar proef dan bij mijn proef.”

Brons

Maar het was niet Isabel maar Dinja die het brons in de wachte sleepte. Dinja: “En nu heb ik brons, ik kan het nog niet helemaal geloven, maar ik heb hem, dus ja het is echt.”

Bekijk de video

Claartje van Andel sprak met Dinja, bekijk het interview: