Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

WK Hernig | Thamar Zweistra: “Meest blij met de eners” *video*

Dressuur WK Herning

Hexagon’s ich Weiss was voor dopingcontrole  aangewezen en meteen gescheiden van Thamar en team, nadat ze haar Grand Prix Special had gereden! Thamar kan na wat slokjes drinken wel wat zeggen. Ze is blij en supertrots op haar hengst. Ook bij het klappen van het publiek bij de slotlijn piaffe-passage-halt: “Geeft extra sfeer toch? Er is hier helemaal veel sfeer!”

Advertisement

Eners

“In deze proef was ik het meest blij met de eners”, lacht Thamar. En terecht, want in de special lukte juist dit onderdeel zoals Hexagon’s Ich Weiss het kan: fenomenaal.

Genieten

En de punten? “Weet ik niet precies, 73, 73, maar prima. Ik ben nog niet klaar met genieten. Straks lekker de rest kijken!”. Dat Marieke niet meer mag rijden, vindt ze jammer. “Als ze eerder had geweten dat Frederik Wandres zich terug zou trekken, had ze zich daar op in kunnen stellen. Maar zo laat van te voren kun je losrijdschema’s van ruiters niet meer veranderen.”

Bekijk de video

Bekijk de video: