Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Foto: DigiShots

WK Herning | Emmelie Scholtens heeft rotsvast geloof in Indian Rock

Dressuur WK Herning


Eigenlijk had jonge moeder Emmelie Scholtens op haar paard Desperado (Vivaldi x Havidoff x Ferro) gerekend voor de titelstrijd in Herning. Maar het team had haar nodig en het werd met de 10-jarige Indian Rock, de zoon van  Apache uit een Vivaldi-moeder.

Advertisement

Apache

Emmelie wil niet te lang nadenken over Apache, dan schiet ze weer vol. Maar Indian Rock is haar krack, een stuk van haar toekomst en zònder problemen met vervoer, zoals zijn vader. “Ik had Indian Rock liever nog even tijd gegund voor een kampioenschap, maar we waren nodig en dus ben ik er”, zegt Emmelie.

Mogelijkheden

Ze vervolgt: “Ik had vandaag te veel kleine foutjes. Maar hij heeft de juiste mogelijkheden van een klassieke piaffe waarbij hij ècht onderkomt en gaat zitten. Dat is de bedoeling, toch? De balans moet nog wat beter worden zodat dit talent nog iets meer te managen is. Maar ik ben supertrots op hem. Hij valt op, hij kijkt nergens naar en hij doet het maar allemaal. Elke dag is een feestje met hem. En dat is ècht niet met elk paard zo hoor.”

De familie is mee naar Herning, papa Jeroen en dochter. “Ook dat is heel mooi”, zegt Emmelie, “wat er ook gebeurt met de paarden, ik maak me even druk, maar kan het daarna relativeren. Ons gezin is waar het werkelijk om gaat.”

(CvA voor Hoefslag, overname zonder bronvermelding en werkende link niet toegestaan)

Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Jeroen Witte (NED) - Indian Rock
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots