Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2 ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Foto: Leanjo de Koster

WK Herning | Marieke van der Putten: “Met Marion en Emmelie is het twee keer rust, echt fijn”

Dressuur WK Herning


Marieke van der Putten en haar ‘Tito’,  - zo noemen ze de 10-jarige Torveslettens Titanium RS2 (Totilas x Stedinger) thuis – hebben vanmiddag hun debuut gemaakt op de ECCO FEI wereldkampioenschappen dressuur in Herning.

Advertisement

Nerveus

“Vanmorgen was ik een beetje nerveus”, zegt Marieke van der Putten, “maar zodra ik er op zit, is dat over. En voor mij is het niet zo heel moeilijk om kalm te blijven.

Spanningsfoutjes

”Het debuut als amazone op een kampioenschap van de groom die zich jarenlang druk maakte om het welzijn van de paarden van Hans Peter Minderhoud en Edward Gal, vertoonde helaas wat spanningsfoutjes. Marieke: “Normaal heb ik echt iedere pas controle en is alles fijn en licht. Maar nu begon het een beetje zoals mijn eerste Grand Prix. In Aken had ik nog dat lichte gevoel! Toen was ik nièt in de tien minuten-ring gegaan, maar meteen van de losrij-baan naar binnen gereden. Nu ging ik wel in de tien minuten-ring. Dat was misschien een foute beslissing. Wie weet, doe ik dat morgen in de Special anders…”

Marion Schreuder

Marieke zit in een team samen met haar trainster Emmelie Scholtens. Voor Herning zegt Emmelie genoeg, maar laat ze zich ook graag bijstaan door Marion Schreuder met wie ze thuis ook geregeld extra traint. “Ik laat me graag op detail begeleiden en met Marion en mij is het twee keer rust, echt  fijn”, zegt Marieke. Voor nu rest het goede gevoel dat ze haar debuut heeft gemaakt, met het jammere gevoel dat de proef beter had gekund. Dat zorgt voor honger naar meer. Morgen. 

(CvA, overname zonder bronvermelding met duidelijke link niet toegestaan)