Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2 World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots digishots

CHIO Aken | Marieke van der Putten: “Ik denk dat dit het beste gevoel ooit was!”

Dressuur

Hoefslag sprak met één van de vier teamleden van TeamNL, Marieke van der Putten. Ze reed vrijdag een harmonieuze proef met haar Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) die goed was voor een vijftiende plaats met 72,69%. TeamNL staat voorlopig nog derde in de landenwedstrijd die zaterdag wordt afgesloten met de Grand Prix Special.

Advertisement

‘Mega blij met mijn proef’

“Het is een prachtige wedstrijd en het is sowieso al fantastisch om hier te zijn. Ik was echt mega blij met mijn proef. Ik voelde dat hij er goed aan stond en hij was goed gefocust op mij. Ik denk dat dit het beste gevoel was van alle proeven die ik met hem heb gereden. Het was jammer van de fout in de zig-zag en het achterwaarts was niet zo mooi. In het begin was hij iets gespannen omdat er geapplaudisseerd werd bij het binnenkomen, maar toen ik begon voelde ik dat hij echt bij mij was. Het is een imposante ring in een groot stadion en hij gedroeg zich super.”

Veel talent voor piaffe en passage

Ze vervolgt “Hij heeft heel veel talent voor de piaffe en passage, maar ik kon het in de proef nog niet zo gelaten laten zien als thuis. Hij had dan altijd wel iets spanning maar dat voelde nu heel goed. Tito liet nu echt zien wat hij kan en ik kon er aan blijven rijden. Het is heel fijn om te voelen dat het nu ook begint te komen in de ring. Als dit straks voor hem normaal wordt dan kan hij denk ik nog wel hoger scoren.” De combinatie verdiende nu al meerdere 8’en voor de piaffe en er zit nog meer in. “Vanmorgen hebben we rustig getraind en hij voelde meteen fijn aan. Ik heb hem een beetje kunnen loswerken en nu is het op naar morgen!” 

Derde plek behouden

“De Special hebben we nog niet zo vaak gereden en dan is het altijd even afwachten hoe het gaat. Ik wil natuurlijk weer proberen net zo goed te rijden. Ik heb wel het idee dat die proef hem wel goed ligt. Onderling hebben we het heel gezellig met elkaar en moedigen we elkaar aan bij de proeven en de trainingen. Je bent net zo blij voor een ander als die goed gereden heeft als voor jezelf. We hebben super mooi weer en tussendoor heb ik zelfs een beetje het vakantiegevoel. Ik hoop dat we morgen de derde plek kunnen behouden, dat zal wel pittig worden maar we gaan onze uiterste best doen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots