Portret van Dinja van Liere met Fonq
Portret van Dinja van Liere met Fonq Foto: Remco Veurink | Hoefslag

Dinja van Liere: Olympische Spelen blijven mijn grootste droom” *video*

Dressuur

Ze is er helemaal kapot van. Door een administratieve blunder gaat er mogelijk een streep door de Olympische Spelen voor Dinja van Liere. Haar paard Hermes heeft (GER) in het paspoort staan. Dat zou betekenen dat Hermes de Duitse nationaliteit heeft. Wat natuurlijk in werkelijkheid niet zo is. Geen correct paspoort, geen Olympische Spelen: zo redeneert de wereldpaardensportbond FEI.

Advertisement

Amper bevatten

Dinja van Liere kan het zelf amper bevatten. Het is haar grote droom om ooit op de Olympische Spelen te mogen uitkomen. Na ongelofelijk hard werken, zou die droom bijna deze zomer in vervulling kunnen zijn gegaan. Ze zit erg dicht tegen een plek in het dressuurteam van bondscoach Alex van Silfhout aan. En dan dit. Van Liere, de KNHS, eigenaar Joop van Uytert en diverse advocaten gaan kijken of ze via een zaak hier nog iets tegen kunnen doen. Vooralsnog blijft de FEI star. De bond zegt namelijk dat dit de verantwoordelijkheid is van ruiter en eigenaren, terwijl de FEI juist deze fout totaal onnodig in het paspoort heeft gezet.

Voor de camera van Hoefslag reageert ze na afloop van haar Grand Prix Special op CHIO Rotterdam. Daarin scoorde ze 73,489 procent met Hermes. Klik hieronder op play voor de video!


Tekst & video: Robert Hüsken

Foto: Remco Veurink / Hoefslag

#OlympischeSpelen