Dinja van Liere - Hermes
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

Hermès blijft behouden tot de Olympische Spelen van 2024

Dressuur

De hippische wereld werd vanochtend wakker met slecht nieuws: Dinja van Liere’s topmerrie Haute Couture is verkocht. Gelukkig verscheen even later een persbericht van Hengstenstation van Uytert over Hermès. Hij blijft behouden voor Dinja tot de Olympische Spelen in Parijs.

Advertisement

Risico spreiden

Van Uytert schrijft: “Hermès was volledig van ons en ik wilde hem graag behouden voor de Nederlandse dressuursport- en fokkerij. Daarnaast wilde Dinja hem heel erg graag blijven rijden. Om het risico te verdelen is een investeerder mede-eigenaar geworden van Hermès.”

Oplossing

Dinja van Liere reageert ook via Van Uytert: “Ik ben super blij dat de druk weg is van mensen die naar je paard blijven vragen. Als je paarden het heel goed doen, is dit helaas het nadeel van de ruiter/amazone. Maar het is geweldig dat we een oplossing gevonden hebben, en dat Joop Hermès wil behouden. Alles moet natuurlijk gezond blijven, maar de Olympische Spelen van 2024 proberen we als doel te stellen om daar deel te kunnen uitmaken van TeamNL.”

De Nederlandse hippische sport kan hiermee opgelucht adem halen en blijven genieten van de topcombinatie Van Liere/Hermès.

Bron: Facebook van Uytert

Foto: Digishots