Dinja van Liere - Haute Couture
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Haute Couture Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Haute Couture verkocht naar Amerika voor Katherine Bateson

Dressuur

De negenjarige KWPN-merrie Haute Couture, gefokt en in eigendom van Joop van Uytert en Albert Drost, is verkocht. Dinja van Liere leidde de merrie op naar het hoogste niveau. 

Advertisement

Amerika

Afgelopen zomer was de combinatie de meereizende reserve naar de Olympische Spelen. De nieuwe eigenaresse is Jennifer Huber. Zij heeft de merrie aangeschaft voor haar vriendin Katherine Bateson Chandler. Het doel is om Haute Couture in februari uit te brengen op het Global Dressage Festival in Wellington en daarna op de Wereldruiterspelen. Daarna wilt ze graag enkele wedstrijden meerijden in Europa en doortrainen met Carl Hester.

Goed gevoel

Afgelopen oktober is Katherine Haute Couture voor het eerst gaan proberen. Ze wordt getraind door Carl Hester en hij zal de combinatie ook bijstaan in februari. Katherine vertelt tegen Dressage-News: “Dinja heeft prachtig werk geleverd met het opleiden. Ik kon er meteen opstappen en het voelde direct als mijn paard. Ze is niet het grootste paard maar ze is fantastisch om te rijden. Goed voor het been en licht in de hand.”

Bron: Dressage-News

Foto: Digishots