Maggy Dijkshoorn met Boogie De l'Aube
Maggy Dijkshoorn met Boogie De l'Aube Judith Litjens

EK Srzegom | Maddy Dijkshoorn: “Alles voor me gegeven”

Dressuur

In het Poolse Strzegom worden op dit moment de Europese kampioenschappen voor pony’s verreden. Voor de dressuur zit de individuele proef erop. Het was een compleet Duits podium, maar ook voor Nederland was het een goede wedstrijd. Alle vierde amazones reden in de prijzen en zaten in de top twaalf.

Advertisement

Er scherp aan

Maddy Dijkshoorn werd met Boogie De L’Aube vijfde en beste Nederlander. “Ik ben ontzettend trots op mijn pony. Hij heeft alles voor me gegeven. Hij stond er scherp aan en ging weer beter dan in de landenwedstrijd. Daar reden we al een persoonlijk record, maar die hebben we nu dus weer verbeterd.”

Gaat hij dansen

“Het draf gedeelte mag misschien nog wat scherper, maar de galop was heel goed. Morgen is de kür op muziek. Ik heb daar heel veel zin in. Dat is toch ons beste onderdeel. Mijn pony vind dat ook het allerleukste en gaat dan nog wat beter lopen. Hij gaat dan dansen op de muziek.”

Imke Schellekens vervangen

Monique Peutz, die Imke Schellekens vervangt is heel tevreden over alle vier de meiden. “Ik kom hier eigenlijk gewoon binnen gevallen. De meiden kennen mij verder niet, maar het loopt zo soepel. Ik kom echt in een warm bad terecht en voel me meer dan welkom. De amazones stellen zich ook helemaal open en rijden alle vier fantastisch. Door de jury ben ik achteraf nog aangesproken over de mooie wijze van rijden.”

Kür

Esmee Boers reed haar Beauty W naar een tiende plaats met 73.32%. Elfde werd Morgan Walraven met Devill’s Kiss Naoni met 73.08%. Direct daar onder met 72.81% zien we Bridget Lock met Don Davino Horsepoint. Zondag is de kür op muziek. Helaas mogen er maar drie ruiters per land starten, dus Bridget zien we niet ,meer terug.

Bron: De Hoefslag