Maddy Dijkshoorn met Boogie De L’Aube
Maddy Dijkshoorn met Boogie De L’Aube Judith Litjens

Zilver voor de dressuur pony’s op de Europese kampioenschappen

Dressuur

In het Poolse Strzegom hebben de dressuur amazones zilver behaald met het team. Het was spannend tot aan de laatste proef. Heel lang bleef Nederland op goud staan, maar de Duitse Julie Sofie Schmitz-Heinen reed met Carleo Go een super proef en stelde zo het goud voor Duitsland veilig.

Advertisement

Solide proef

Maddy Dijkshoorn beet met Boogie De L’Aube voor Nederland het spits af. “Ik was ontzettend tevreden. Ik wilde graag boven de 72% scoren en met mijn 73.34% is dat gelukt. Voor mij een persoonlijk record.”
“Alle meiden hebben een persoonlijk record gereden’, vult bondscoach Imke Schellekens aan. “Ik ben ontzettend trots op de meiden, ze staan allemaal in de top tien van Europa. Maddy had als opdracht een solide proef neer te zetten om zo de druk eraf te halen. Dat ging helemaal volgens plan.”

Stond er echt aan

Morgan Walraven reed met Devill’s Kiss Naoni  74.42%. “Ik ben echt trots op mijn pony. Hij ging er echt aan staan en heeft alles voor me gegeven. Dit was mijn beste proef ooit.”

Harmonieus

Esmee Boers reed een super harmonieuze proef. Met Beauty W reed ze 74.77%. “Het ging heel goed en ik ben meer dan tevreden. Ook ik reed een persoonlijk record. Ik ben echt heel blij.”

Geweldige pony

Bridget Lock moest met Don Davino Horsepoint als laatste voor Nederland in de baan. “Don is zo’n geweldige pony. Hij geeft altijd alles voor mij. Hij was wat fris, maar het ging echt heel goed. We reden 74.09%.”

Duitse bondscoach

De Duitse Bondscoach kwam speciaal nog even naar de vier meiden toe. Ze vond dat ze echt heel goed gereden hadden en dat ze het sinds jaren Duitsland weer moeilijk gemaakt hadden en dat ze bij de laatste proef niet durfde te kijken. Zo spannend was het. 

Het brons ging naar Denemarken.

Bron: De Hoefslag