Afbeelding
Pompo Mompo

Mikai Brandes: “Ik ben heel blij met mijn pony”

Sport

Afgelopen weekend werd er in Oudkarspel bij manege Beukers een CCIP2*S verreden. Deze internationale eventing wedstrijd voor pony’s is in zeer korte tijd georganiseerd. “Ik ben heel blij dat na het wegvallen van Renswoude zo snel het initiatief is genomen om deze wedstrijd te organiseren”, vertelt Mans Buurman, bondscoach eventing

Advertisement

“Renswoude was voor ons een observatiewedstrijd richting het EK. Iedereen heeft zijn wedstrijdschema hierop aangepast en dan is het wegvallen van een wedstrijd niet fijn. Ik was dan ook heel blij toen Ronald Beukers aangaf, dat gat te dichten. De wedstrijden in Oudkarspel worden altijd heel goed georganiseerd. Er wordt meegedacht en er word alles aan gedaan om een zo goed mogelijke wedstrijd neer te zetten.”

Deelnemers uit vijf landen

Er kwamen 34 ponycombinaties aan de start. De deelnemers kwamen uit Nederland, Duitsland, België, Zweden en Amerika. Mikai Brandes wist met zijn pony Orchid’s Gaia (v. Kanshebber) een mooie vijfde plaats te behalen.


Mikai Brandes - Judith Litjens

“Wij hebben hard getraind”

“Ik was heel blij met mijn dressuurproef”, begint Mikai. “Dit was niet Gaia haar beste onderdeel. Wij hebben samen heel hard getraind om hier verbetering in te krijgen. Ik heb veel lessen gevolgd en thuis getraind. Mijn pony was deze keer veel rustiger en constanter. Ik heb vooral zo gereden, dat ik de rust kon behouden. Nu het goed gaat, wordt het ook steeds leuker. Ik behaalde 63,41%. Daar was ik echt heel blij mee.”

Deze keer het springen na de dressuur

“Over het springen was ik niet tevreden. Normaal is het springen de dag na de cross. Omdat we nu een korte 2* reden, was het springen na de dressuur. Hierdoor bleek Gaia veel beter aan de hulpen te staan dan ik gewend ben. Mijn hulpen kwamen hierdoor te groot door. Daarom had ik bij één hindernis een balk eraf. Daar baal ik dan echt van. Ik kijk het filmpje van het springen altijd wel twintig keer na. Daar leer je heel veel van.”


Mikai Brandes - Judith Litjens

“Het heeft mij informatie opgeleverd”

“Het is inderdaad toch anders nu het springen voor de cross was”, gaat Mans verder. “De pony’s reageren dan anders. Dat zag je bij veel ruiters terug. Het heeft mij wel informatie opgeleverd waar we mee verder kunnen trainen.”

Technisch

“De cross was technisch”, vertelt Mans. “We zitten halverwege het seizoen en dan mag je ook weer wat meer verwachten. Je ziet dan welke ruiters hun pony al mooi voor elkaar hebben en wie daar nog wat meer aan moet werken. Dit kunnen we mee gaan nemen in onze training.”

Foutloos binnen de tijd

“Met de cross was ik super blij!” vertelt Mikai enthousiast. Er waren maar weinig ruiters foutloos, binnen de tijd. Gaia pakte super aan en liep er mooi doorheen. Nergens liepen we tegen problemen aan en ook de tijd was voor ons goed haalbaar.”

Lekker verwend

“Na een wedstrijd wordt Gaia altijd lekker verwend. Ze gaat dan naar de fysio. Zo proberen wij haar fit en gezond te houden. Ik ben ook blij met al mijn trainers. Ze leven mee, zijn enthousiast en staan altijd voor ons klaar. Ze benaderen het rijden vanuit verschillende hoeken en ik pik daar het beste van op. Op die manier zorgen ze ervoor, dat ik het beste in mijzelf en mijn pony, naar boven haal.”, besluit Mikai.

Bron: De Hoefslag

Afbeelding
Afbeelding