Afbeelding

Ronald Beukers: “De ponyruiters hebben al zo weinig internationale wedstrijden”

Sport

Na het wegvallen van de internationale wedstrijd in Renswoude, heeft Ronald Beukers zijn schouders eronder gezet en organiseert vier en vijf juni een internationale korte 2ster voor de ponyruiters.

Advertisement

“Wij hebben de mogelijkheid en het terrein”

“Er zijn al zo weinig internationale wedstrijden voor de pony’s”, begint Ronald. “Met het wegvallen van Renswoude is er weer een wedstrijd minder. Wij hebben de mogelijkheden, terrein en ervaring om een internationale eventingwedstrijd te organiseren, dus even de schouders eronder en er staat weer een mooie wedstrijd. Twee weken geleden hebben wij Nort Holland Horse Trials georganiseerd. 210 combinaties verschenen toen aan de start. Er staat nog het een en ander van die wedstrijd hier, dus wij kunnen redelijk snel wat opbouwen.”

België en Duitsland hebben al toegezegd

“Ik heb contact gehad met Duitsland en België. Beide landen hebben mij een leuke groep ruiters toegezegd. Uiteraard komt Nederland ook en Zweden heeft inmiddels ook al contact gezocht. De vraag kwam ook om nog een 1ster voor de paarden te organiseren, maar ik wil het echt klein houden. Zo kan ik de pony’s allemaal stallen zonder tenten neer te zetten en kan ik met een redelijk kleine groep vrijwilligers toe.”

Mans Buurman: “Super blij mee”

Bondscoach pony’s Mans Buurman: “Ik ben super blij met deze wedstrijd en dit initiatief. Met het wegvallen van Renswoude viel er ook een observatiewedstrijd weg. Op deze manier is dit geweldig opgelost.”

Inschrijving geopend

Op zaterdag wordt de dressuur en het springen verreden. Op zondag is het spannendste onderdeel de cross country. De inschrijving is inmiddels geopend.

Bron: De Hoefslag