Veerle van Hof met Vinkenhove Xander in Aken
Veerle van Hof met Vinkenhove Xander in Aken Alexander Marx

Veerle van Hof: “Alleen maar genoten”

Dressuur

Afgelopen weekend werd in Aken het Aachen Youngstars georganiseerd. Een internationale dressuurwedstrijd voor de jeugd. Bij de pony’s was Veerle van Hof met Vinkenhove Xander beste Nederlandse.

Advertisement

Genieten

“Ik heb alleen maar genoten”, vertelt Veerle. “De entourage, de sfeer, maar helemaal zoals Xander liep. Het was alle dagen genieten. Dan was het ook nog bijna een thuiswedstrijd. Om op stal te komen, moeten wij steeds twintig minuten rijden. Nu waren we in tien minuten op de wedstrijd. Ik heb dan ook iedere dag lekker thuis geslapen. Dat was ideaal.”

Een droom die uitkomt

“Het is een droom om hier te mogen rijden”, geniet van Hof nog na. “ Toen ik wist, dat ik in Aken mocht starten dacht ik, ik wil in die grote hal rijden. De arena waar altijd de top van de dressuurwereld hun wedstrijden rijd. Al is het maar een rondje in stap. Gelukkig was iedere dag deze hal open en dan rij je daar rond! In die grote, beroemde hal. Aken! Dat is toch dé plek in paardensportland. Dan voel je jezelf net een echte topruiter!”

Heel tevreden

“Op vrijdag liep Xander al heerlijk. Hij stond er alle dagen goed aan en ik kon dat mooi volgen. In de landenproef eindigde wij op een zevende plek met 73.6%. Mijn ouders en mijn trainer Romy Bemelmans vonden de proef van zaterdag nog net een beetje beter. Hier werden we vijfde met 72,8%. En dan op zondag de kür. Dat is altijd weer de kers op de taart. Hier werden we uiteindelijk vijfde met 76,4%. Natuurlijk zijn er altijd punten voor verbetering, maar voor nu kan ik alleen maar heel tevreden zijn en blij naar huis gaan.”

Focussen 

“Xander krijgt nu even vrij. Dat heeft hij verdiend. Voor komend jaar is mijn doel leuke wedstrijden rijden. Gewoon lekker genieten. Natuurlijk hoop ik weer te mogen starten op de Europese Kampioenschappen. Echter de weg daar naar toe vind ik veel leuker. Niet dat het EK niet leuk is. Zeker niet! Maar de weg ernaar toe is voor mij al enorm genieten. Volgend jaar word ik zestien. Dat is dan mijn laatste jaar bij de pony’s. Ik ben daar nog niet mee bezig. Heb ook nog geen paard klaar staan. Voor staat het plezier in het rijden van mijn pony’s voorop. Daarop focussen . En daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan