Demi Feijs - Dordogne DN
KNHS Indoorkampioenschappen 2020
© DigiShots
Demi Feijs - Dordogne DN KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots digishots

Vierde plaats in Aken voor Demi Feijs: “Een van mijn beste proeven tot nu toe”

Dressuur

Dit weekend vindt in Aken een wedstrijd plaats voor de Pony’s, Junioren en Young Riders. Demi Feijs reed met Dordogne (v. Daloxe corton) een hele goede en stabiele proef. Resultaat: de vierde plaats en een score van 73,333%.

Advertisement

Tweede keer internationaal

“We hebben de Junioren proef nog niet vaak gereden”, vertelt Demi Peijs enthousiast. “Dit is pas de tweede internationale wedstrijd, maar het was een van mijn beste proeven tot nu toe. Dordogne keek nergens naar, was lekker los en daardoor kon ik er super fijn aan blijven rijden.”

Samen gegroeid

Feijs is erg te spreken over de bruine, die ze sinds zijn vierde op stal heeft staan. “Hij kon toen alleen stap, draf en galop. We zijn in de B begonnen en doorgegroeid tot dit, samen met mijn instructeurs Saskia van Es en Ghislain Fouarge. Maar er zit nog véél meer in!”

“Dordogne is nu 7 jaar oud. Hij leert ontzettend snel, is lief in de omgang en vriendelijk naar andere paarden toe. Je kunt echt overal met hem komen.”

Nederlandse resultaten

Bij de Junioren eindigde Micky Schelstraete met 70,606% en 65,959% op de tiende en 21e plaats. Lara van Nek eindigde als 14e met 69,242%.

Bij de pony’s reden Morgan Walraven (74, 095%) en Veerle van Hof (73,619%) in de prijzen. Maddy Dijkshoorn viel daar met 73,334% helaas buiten.

Vanavond is het de beurt aan de Young Riders.

Klik hier voor de liveuitslagen

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots