Afbeelding
Pieter Sorber

EK eventing jeugd | Leida Naber in tussenstand dressuur zesde plaats

Dressuur

Donderdag was dag twee van het EK eventing voor de junioren en young riders in Zweden. Een dag met veel regen wat het veelal niet makkelijker maakt, voor de combinaties die van start moesten in de dressuur. Vandaag was het de eerste dag van de dressuur. Dit onderdeel dressuur is over twee dagen verspreid voor zowel de junioren als de young riders. In de ochtend beginnen ze met de junioren en in de middag de young riders.

Advertisement

Goed getimed

Donderdag was het de buurt aan Leida Naber (junior, 16 jaar oud) Maxime Karman (junior, 16 jaar oud) en Beau Posthumus (young rider, 20 jaar oud). Deze dames hebben vandaag een 2* (junioren) of een 3* (young riders) dressuurproef gereden.

Leida vertelt dat ze sinds oktober een combinatie is met haar paard Fulco, die beschikbaar is gesteld door Familie Van Der Goes uit Maasbergen. ‘Dit was mijn beste proef met Fulco dus dat hebben we goed getimed. De puzzelstukjes vielen allemaal in elkaar dus ik ben super tevreden.” Leida staat momenteel op de zesde plaats.

Kleine foutjes

Ook Maxime geeft aan blij te zijn met het resultaat wat ze vandaag heeft neergezet met haar paard Funi-Strona. “Ik had een paar kleine foutjes, maar daar werden we gelukkig niet op te veel op afgestraft”. Sinds maart 2020 zijn Maxime en Funi-Strona een combinatie. “Ze is echt mijn allerbeste maatje. We zijn in korte tijd op dit niveau gekomen en ik hoop dat we nog veel verder mogen komen.”


Maxime Karman- Pieter Sorber

Erg scherp

Naast Maxime en Leida mocht Beau Posthumus vandaag ook aan de slag voor haar dressuurproef. “Smoki was vandaag best wel fijn en was ook erg fijn te rijden. Alleen is hij op dit moment erg scherp, waardoor hij schrikachtig wordt voor de kleine dingetjes naast de bak of op de letters. In de trainingen ging hij super fijn en daaraan merk ik dat hij echt grote stappen vooruit heeft gezet.”


Beau Posthumus - Pieter Sorber

Bij de young riders staat Thierry van Reine met Classic Royetta na één dag op de gedeelde tweede plaats.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Pieter Sorber

Afbeelding
Afbeelding