Afbeelding
Pieter Sorber

EK eventing jeugd | Wedstrijden gaan vandaag van start

Algemeen

Het Europees Kampioenschap Eventing voor junioren en jeugdigen t/m 21 jaar is gestart. De afgelopen dagen hebben tien Nederlandse ruiters met hun paarden de lange reis gemaakt naar het landgoed Segersjö in Zweden. Een prachtige locatie die het land van zijn mooiste kant laat zien qua huisvesting, natuur en gastvrijheid.

Advertisement

Lange reis

De reis van de deelnemers nam twee dagen in beslag, door Duitsland, Denemarken en Zweden. Een trip van een kleine 1400 km. Hier zullen de komende vier dagen 41 Young riders en 67 Junioren strijden om de fel begeerde titel Europees Kampioen. De beste 108 ruiters uit alle Europese landen zullen hun maximale inzet gaan tonen.

Vetcheck

Woensdag was de eerste formele wedstrijddag met een vetcheck en wat trainingen. Alle paarden werden goedgekeurd tot tevredenheid van alle deelnemers. Na nog een training dressuur was het tijd voor de opening.


Alle dagen verslag

Een Eventing wedstrijd bestaat uit een drie-tal disciplines, te weten Dressuur, de Cross en afsluitend een Spring parcours. De resultaten worden bepaald door het toepassen van strafpunten per discipline, hoe minder strafpunten hoe hoger de ranking. De komende vier dagen zullen wij verslag doen van TeamNL binnen dit evenement. Iedere dag presenteren we een ruiter en zijn resultaten van de dag.


De Nederlandse deelnemers zijn:

Junioren
Splinter Bergsma met Finick
Puck Buijnsters met Image of Roses
Sterre van Houte met Guapo 29
Maxime Karman met Funi-Strona
Leida Naber met Fulco
Kristy Snepvangers met Galante

Young Riders
Beau Posthumus met Smokie
Thierry van Reine met Classic Royetta
Bjinse Venderbosch met Vesuve d’Aveyron
Jade Woeltjes metThe Joker


Bron: De Hoefslag

Foto’s: Pieter Sorber

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding