Algemeen

Mylene Spaak Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots (Foto: Digishots)
  • aangepast 29 juni 2021 20:44

Nederlandse jeugdkampioenen eventing bekend

Tijdens de Renswoude Horse Trials zijn Elise Otto en Mylene Spaak Nederlands kampioen eventing geworden. Otto bij de Junioren, Spaak bij de Young Riders. Tevens was dit voor Marcella de Kam haar eerste NK als bondscoach. €˜Ik vind het echt onwijs leuk om bondscoach te mogen zijn. Het is wel totaal anders om op zo'n wedstrijd een grote groep te begeleiden in plaats van privetrainer. Dat was wel wat wennen. Sinds de wedstrijd in Oudkarspel enkele weken geleden heeft de groep enorme stappen gemaakt. Ze reden allemaal beter in de dressuur nu en ik ben ook heel tevreden over de cross,' vertelt de Kam.

Europees Kampioenschap

€˜Dit geeft de ruiters een goed gevoel in de loop naar het EK in juli. Het springen was dit weekend nog wel wat wisselend, dus daar gaan we komende periode aan werken. Ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen. €˜Ik maak aan het einde van de week of begin volgende week bekend welke combinaties naar het EK in Maarsbergen mogen. We mogen, naast het team natuurlijk , nog wat meer combinaties afvaardigen. Dat is echt een luxe.

Junioren

Elise Otto liet met Coffee IJs (v. Couleur Noire) een nette dressuurproef zien. Haar cross was foutloos en binnen de tijd en in het springparcours behaalde ze 4.80 strafpunten. Op de tweede plaats eindigoede Beau Posthumus met Smokie en het brons ging naar Caressa Kolkman met Diamant.

Young Riders

Mylene Spaak reed in Renswoude een constante wedstrijd: een goede dressuurproef, enkele tijdfouten in de cross en slechts één balk bij het springen. Levi Driessen stond comfortabel aan kop voor aanvang van het springen vandaag. Drie springfouten brachten hem terug naar zilver. Nina de Haas stuurde haar Cocu naar één springfout in het springparcours, wat hen het brons opleverde.   Bron: KNHS Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties