Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Liveblog kwalificatie landenwedstrijd; Nederland nipt door

Springen

Ook vandaag verzorgt De Hoefslag weer een uitgebreid liveblog over de paardensport op de Olympische Spelen in Tokio. Vandaag is voor de springruiters de kwalificatie voor de landenwedstrijd. Nederland start op de laatste, 19e, positie. De beste tien landen gaan door naar zaterdag, waar de medailles in de landenwedstrijd verdeeld worden. Rob Ehrens heeft geen wissel aangebracht in zijn team, dat bestaat uit Marc Houtzager, Willem Greve en Maikel van der Vleuten, die woensdag al individueel brons won.

Advertisement

Zaterdag start iedereen opnieuw. Dat betekent dat de behaalde resultaten van vandaag niet meetellen morgen. Onderaan het bericht vind je de volledige uitslag.

14:42 Maikel van der Vleuten

Helaas twee balken op hindernis 3 en 9. Van der Vleuten mocht zich 10 strafpunten veroorloven, om te zorgen dat Nederland zich selecteert voor de finale morgen. Met 8 strafpunten bleef hij daaronder en gaan de Nederlanders morgen opnieuw van start. 

14:40 Daniel Deusser

Killer Queen maakte haar naam waar. De 11-jarige merrie was vlug op de sprong, scherp en liep enkel één tijdfout op. Ook Duitsland rijdt morgen de finale van de landenwedstrijd.

14:37 Gregory Wathelet

Nevados S toucheerde verschillende keren maar er viel geen enkele balk op de grond. Enkel twee tijdfouten voor deze Belgische combinatie. België heeft 4 strafpunten in totaal en verzekerd zich daarmee voor de finale morgen.

14:35 Steve Guerdat

Helaas twee balken en één tijdfout voor Zwitser Steve Guerdat. Hiermee heeft Zwitserland 10 strafpunten in totaal.

14:32 Rodrigo de Paula Pessoa

Het aanrijden van hindernis drie ging al niet vloeiend en later weigerde in het parcours Carlito’s Way 6. Een totaal van 20 strafpunten voor deze combinatie. 

14:29 Ben Maher

Ben Maher won afgelopen dinsdag de individuele gouden medaille, maar kon vandaag het hout niet laten liggen. Er viel een balk van 5c, maar ze bleven mooi binnen de tijd. De 4 strafpunten van Maher maken een totaal van 20 strafpunten voor het Britse team in de kwalificatie voor de landenwedstrijd. 

14:23 Peder Fredericson

All In, een van de twee Zweedse paarden die zonder hoefijzers in Tokio is, sprong fenomenaal. De combinatie bleef ver van het hout en reed een super dubbel foutloze ronde. 

Alle drie de Zweedse combinaties bleven dubbel foutloos. Daarmee verzekeren ze zich, ondanks dat er nog zeven landen moeten rijden, definitief voor de finale morgen.

14:20 Mathieu Billot

De groot springende schimmel van Billot kreeg het even moeilijk op hindernis 5a en 12. Op beide hindernissen viel een balk en ze bleven net niet binnen de tijd. Totaal: 9 strafpunten.

14:17 Mouda Zeyada

Zeyada reed een snelle ronde met zijn vos Galanthos SHK, maar het werd af en toe te vlak. Er vielen drie balken. 

14:12 Abdelkebir Ouaddar

Eén weigering op de muur en een balk op hindernis 10 en 13a voor Abdelkebir Ouaddar.

14:08 Matias Albarracin

Met een springfout en twee strafpunten voor tijd brengt Albarracin team Argentinie op 21 strafpunten in het eindklassement van de landenwedstrijd. 

14:05 Patricio Pasquel

De Mexicaan sprong een nette ronde met Babel, ondanks dat ze onderweg een hoefijzer verloren. Er viel een balk op hindernis 10 en ze liepen een tijdsfout op. Vijf strafpunten in totaal.

13:56 Marc Houtzager

Marc Houtzager en Dante komen net niet goed uit voor hindernis 13a, waardoor er een balk valt. Ze herstellen zich snel, waardoor 13b blijft liggen. Ze finishen iets buiten de toegestane tijd. Dat levert ze vijf strafpunten in totaal op. 

13:52 Jerome Guery

Jerome Guery stuurde zijn Quel Homme de Hus foutloos rond eindigde net niet binnen de tijd. Eén strafpunt voor de tweede Belgische combinatie van vandaag. 

13:49 Bryan Balsiger

Wat een geweldige ronde van de Zwitser Bryan Balsiger! Hij koos voor een ruime lijn van 10 naar 11, maar bleef binnen de tijd en maakte geen fouten. Landgenoot Martin Fuchs liep één strafpunt op. Daarmee laat Zwitserland nauwelijks punten liggen.

13:46 Pedro Veniss

Brazilië begon vandaag sterk aan de landenwedstrijd met een dubbele foutloze ronde van Marlon Modolo Zanotelli. Vennis had helaas een springfout op hindernis 13b en liep een tijdstrafpunt op. Brazilië heeft na twee gereden ruiters 5 strafpunten in totaal.

13:43 Harry Charles

Harry Charles (GBR) bleef binnen de toegestane tijd, maar er vielen balken op hindernis 3, 11 en 12. 

13:41 Jessica Springsteen

Net als haar landgenote Laura Kraut viel er ook één balk binnen de toegestane tijd voor Jessica Springsteen.

13:39 Malin Baryard-Johnsson

De Zweden zijn goed in vorm en Baryard-Johnson bevestigt dat met een dubbel foutloze ronde. Landgenoot Henrik von Eckermann bleef ook al dubbel foutloos en daarmee verzekerd zweden zich al bijna voor finale van de landenwedstrijd morgen. 

13:35 Penelope Leprevost

Helaas viel er een balk voor Penelope Leprovost op hindernis 5, maar ze herstelde het goed voor de steilsprong erna. Een knap gereden ronde, met enkel één tijdfout. Vijf strafpunten in totaal voor deze Franse combinatie. 

13:15 Mohamed Talaat

Mohamed Talaat (EGY) is de laatste deelnemer voor de pauze. Voor hem viel één balk en hij overschreed te toegestane tijd met zes seconden. Dat leverde hem negen strafpunten in totaal op.  

13:12 Ghali El Boukaa

Ook de Marokaanse Ghali El Bouma moet genoegen nemen met drie balken en één tijdfout. Dat brengt hem op een totaal van 13 strafpunten. 

13:06 Martin Fuchs

Ook het paard van Martin Fuchs kijkt naar de muur van hindernis 7. De combinatie loopt 14 strafpunten op.

13:02 Eugenio Garza Perez

Zijn Armani SL Z weigert twee keer voor hindernis 7 en is daardoor geëlimineerd. Hindernis 7 is de muur, waarop het drukste kruispunt van Tokio weergegeven staat. Op drukke momenten steken er, wanneer het stoplicht op groen gaat, 3 duizend mensen tegelijk over. 

13:00 Teddy Vlock

Zijn paard maakt een lelijke weigering op hindernis 2 en komt lelijk ten val bij hindernis 8. Vlock blijft even liggen maar al snel lijkt een brancard niet nodig. Paard en ruiter verlaten de pist4e beide op eigen kracht en lijken ongedeerd.

12:52 Willem Greve

De eerste Nederlander vandaag is Willem Greve. Helaas vielen er drie balken en finishte hij iets buiten de toegestane tijd. 13 strafpunten voor Nederland in de landenwedstrijd tot nu toe.

12:49 Andre Thieme

De tijd staat scherp, dat blijkt wederom weer. Ook Andre Thieme rijdt een foutloze ronde maar komt na de laatste hindernis net iets tekort. Hij moet het doen met één tijdfout.

12:47 Pieter Devos

Pieter Devos reed eveneens een foutloze ronde maar liep ook één tijdstrafpunt op. 

12:44 Martin Fuchs

Martin Fuchs overschreed de toegestane tijd en liep daardoor één strafpunt op. Jammer, want wat wás het een mooie ronde!

12:41 Marlon Modolo Zanotelli

Op hindernis 10 wordt veel getoucheerd, maar ook voor Marlon Modolo Zanotelli liep het goed af. Hij bleef dubbel foutloos met zijn Edgar M en helpt Brazilië daarmee naar een goede tussenstand.

12:38 Holly Smith

De paardensporters van Groot-Brittannië hebben tot nu toe vijf olympische medailles verdiend. Voor Holly Smith viel door een inschattingsfout helaas één balk op hindernis 11. 

12:33 Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann stuurt zijn King Edward, die overigens zonder hoefijzers meedoet, naar een dubbele foutloze ronde. Hij brengt Zweden daarmee naar de koppositie in het landenklassement. 

12:30 Simon Delestre

Simon Delestre rijdt een mooie, gehoorzame, nette ronde en loopt enkel één tijdfout op. Hij is nu samen met Enrique Gonzalez de enige zonder springfouten.

12:23 Shane Sweetnam

Er ontstonden wat communicatiefouten tussen Sweetnam en zijn Alejandro. Nadat er twee grote fouten ontstonden kwam de combinatie tijdens de landing van hindernis 6 ten val. Ierland doet nog wel mee in de landenwedstrijd, maar eindigt nu achter de landen waarvan alle drie de ruiters het parcours hebben voltooid.

12:18 Ali Al Ahrach

Ali Al Ahrach had zijn handen vol aan zijn Golden Lady. Ze was scherp en vlug, maar er slopen wat kleine foutjes in. Twee balken voor de eerste deelnemer voor Marokko. 

12:13 Enrique Gonzalez

Enrique Gonzalez (MEX) is de eerste deelnemer zonder springfouten tot nu toe. Hij liep enkel één tijdstrafpunt op.

12:08 uur Daisuke Fukushima

Daisuke Fukushima (JPN) sprong een hele nette ronde, maar raakt zijn paard een beetje kwijt voor 13a. Daardoor viel er een balk op 13a en 13b. Een totaal van 8 strafpunten.

12:06 uur Li Yaofeng

Voor Chinees Li Yaofeng vielen de laatste twee balken van de driespong en ook op nummer 9 bleef het hout niet liggen. Hij finishte net iets buiten de tijd. Dat brengt hem op een totaal van 15 strafpunten.

Bekijk hier de startlijst en uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Dirk Caremans Hippofoto.be