Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Houtzager Marc, NED, Dante, 371 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Marc (2): “Op naar de landenwedstrijd”

Springen

Marc Houtzager en de 13-jarige merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. maken deel uit van het Olympische springteam van TeamNL onder leiding van bondscoach Rob Ehrens. Vandaag reden zij de individuele finale voor de beste dertig. Na drie springfouten en een tijdfout eindigden ze op de 21e plaats. Een individuele medaille was dus niet meer in zicht.

Advertisement

Tafeltenissen

“We deden vanmorgen vast onze eigen warming up met tafeltennissen. Dus ik had bijna geen tijd om mijn dagboek voor de lezers van De Hoefslag bij te houden vandaag. Voordat we het wisten was het 17.00 uur, tijd om parcours te lopen. Het stond overal moeilijk en hoog en breed, vond ook Rob.”

Rommelig

“En toen werd het ongeveer mijn tijd om naar binnen te rijden. Het was even rommelig geweest en een beetje stress voor iedereen op het voorterrein toen Dante stopte op de laatste hindernis die ik wilde springen, voordat ik naar binnen reed. Ik weet niet waardoor het kwam. Gelukkig kreeg ik nog even de tijd. Toch rij je dan anders je rondje, als je voorbereiding niet fijn is. Ik hoorde dat er op tv gezegd was dat Dante bloed uit de neus had, maar dat klopt niet. Dat gebeurde eerder op het voorterrein bij Kilkenny van Cian O’Connor. Tja, wat moet ik over ons optreden zeggen. De eerste fout op die oxer hindernis zeven was een pechfoutje. Die had net zo goed kunnen blijven liggen. Ik had hem daar niet verwacht. Toen kwam ik eigenlijk te groot op de sloot. Ik had langer moeten wachten om de vijf galopsprongen naar de steil, na de sloot, mooi te kunnen krijgen. Weer een fout. Toen kreeg ik nog een fout op de tweede van de dubbelsprong. Ja dat is kl…Dante sprong goed zat, het waren mijn eigen fouten.”

Barrage

“Van de anderen heb ik weinig gezien, alleen van Maikel natuurlijk. Die reed een super eerste ronde in de snelste tijd van de foutlozen. En hij reed als allerlaatste starter als een koele kikker zijn barrage. Heel knap! Met brons als gevolg. We zijn hier niet voor niets: met Maikel hebben we nu een medaille bij de paardensport in Tokio. De barrage heb ik helemaal gezien. Van het barrageparcours had ik trouwens iets meer verwacht, het was niet echt iets bijzonders. Alle zes reden ze dezelfde lijnen, dat kon ook niet anders. En alle zes reden ze foutloos, het ging dus alleen om de tijd. Degenen die nu geen medaille hebben, Malin Baryard, Dai Fukoshima en Henrik von Eckerman hebben twee goede foutloze rondes gereden en hebben nu niets. Maar ja, zo is de sport….”

Schone lei

“Inmiddels heb ik mijn rit nog een keer teruggezien op de video. Dante sprong goed, daar houd ik me aan vast. Morgen een rustdag en de veterinaire keuring. Wat ik morgen met haar ga doen, weet ik nog niet, beetje draf, licht rijden denk ik… Op naar de landenwedstrijd vrijdag. Met een schone lei en weer nieuwe kansen!”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be