Van links naar rechts: Ingrid Klimke, moeder Ruth Klimke, trainer Jonny Hilberath.
Van links naar rechts: Ingrid Klimke, moeder Ruth Klimke, trainer Jonny Hilberath.

WK Herning l Ingrid Klimke houdt tijd over: “Hoe langer ik met Franz werk, hoe beter hij wordt”

Dressuur


De gelauwerde eventing-kampioene Ingrid Klimke (54) reed vandaag in Herning haar allereerste dressuurkampioenschap voor Duitsland. En dat deed ze met verve: ze reed met Franziskus een persoonlijk record van 75,683%. Alle juryleden zetten haar eensgezind op een voorlopige plaats twee.

Advertisement

Pirouettes

Ingrid zei na haar proef: “Met Jonny Hilberath hebben we aan de fijnheden gewerkt. De pirouettes vond ik vandaag een hoogtepunt! Ook de wissels om de pas gingen heel fijn. En het voorwaartse wat Franz over zich heeft, is een heel sterk punt. Het mooie is, hoe langer ik hem werk, hoe beter hij wordt. Vandaag dacht ik bij het binnenrijden, alles is mogelijk. En dan rijd ik geconcentreerd en denk ik aan verzamelen, meer dragen, hoek inrijden. Soms was er even een momentje, bijvoorbeeld in de hoek voor de tweeërs, maar dan denk ik aan rust en mijn doel en dan loop het weer….”

Premiehengst

Het paard van Ingrid Klimke is de 14-jarige goedgekeurde premiehengst Franziskus (Fidertanz 2 x Alabaster). Franziskus was 10 jaar geleden de kampioen van het Bundeschampionat met cijfers van 9,5 en 10 van zijn gastruiters. Het jaar daarna nam Ingrid Klimke hem over onder het zadel. Als 7-jarige was de hengst met Ingrid al Grand Prix-klaar. Twee zonen van Franziskus lopen overigens ook in Herning, als voltige paarden.

Uitrusten

Nieuw voor Ingrid Klimke is het uitrusten en vakantie in Herning. “Dit is helemaal nieuw voor mij, ik houd tijd over”, zegt ze lachend. “Ik kan steeds praatjes maken, koffie drinken, wat eten! En mijn hele familie is hier en dat is heerlijk. Ik wou maar dat ik alle tijd die ik nu over heb zou kunnen bevriezen. En dan thuis zou kunnen inzetten. Want daar kom ik altijd tijd te kort met mijn eventing-stal. Nu ga ik mijn extra tijd maar gebruiken om naar anderen te kijken. Ook fijn…”

Even voor de record: Ingrid Klimke won teamgoud in de eventing op de OS in 2008 en 2012 en op de wereldkampioenschappen in 2006 en 2014 met daarnaast individueel brons in Tryon in 2018.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.