Springsteen Jessica, USA, Don Juan van de Donkhoeve, 394
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Springsteen Jessica, USA, Don Juan van de Donkhoeve, 394 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

Tokio l Jessica Springsteen: “We gaan er vol voor”

Algemeen

Jessica Springsteen kwam vandaag met Don Juan van de Donkhoeve (Bamako de Muze) aan de start in Tokio. Het zijn niet alleen haar eerste Olympische Spelen, het is ook de eerste keer dat de amazone op een kampioenschap rijdt. De dochter van de welbekende Bruce Springsteen reed donkerbruine hengst naar een tijd van 87,15 seconden, maar behaalde vier strafpunten. Dit zorgde ervoor dat ze zich net niet kwalificeerde voor de finale van morgen.  

Advertisement

Sterke combinaties

“Mijn paard sprong ongelooflijk goed, ik kan echt niet blijer met hem zijn”, steekt de amazone trots van wal. “Tijdens het parcourslopen besloot ik dat ik hem er tijdens de driesprong wat meer aan wilde rijden, maar hij heeft zo’n grote galop dat hij de muur heel ruim nam, dus ik heb hem daar juist iets ingehouden. Al met al was het een goede ronde, ik kijk uit naar de rest van de week. Ik denk dat er veel sterke combinaties zijn, dus we gaan zien hoe het gaat”.

Vertrouwen

Springsteen en Don Juan van de Donkhoeve zijn nu ongeveer twee jaar een combinatie. “Hij springt de hindernissen heel makkelijk en geeft mij veel vertrouwen in mijn eerste ervaring van zo’n kampioenschap. Het is een heel lief en grappig paard, het is een hengst, maar echt een hele lieve. We gaan er vol voor en ik voel me heel zelfverzekerd met mijn team om mij heen”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.