Afbeelding
De Hoefslag

KWPN’er Fasther springt mee in winnende Nations Cup-team

Springen
Advertisement
Team USA won afgelopen weekend de 4* Nations Cup in Florida. Amazone Lillie Keenan bleef in de eerste ronde foutloos met de door de familie Moerings gefokte Fasther (v. Vigo d’Arsouilles). Dit was de eerste Nations Cup-wedstrijd voor het paard. Het team van Ierland werd tweede in de Nations Cup. Daarin sprong eveneens een fokproduct van de familie Moerings mee, namelijk Fosther (v. Vigo d’Arsoulles), die door zijn nieuwe eigenaren Cadiz wordt genoemd.

Een balk

De eerste ronde van de Nations Cup vond plaats bij daglicht. De tweede ronde werd verreden onder de vloedlichten van de arena in Wellington. In deze tweede ronde kregen Keenan en Fasther helaas een balk. Landgenoot Brian Moggre had in de eerste ronde een balk met Balou Du Reventon, maar tekende in de tweede ronde voor een foutloze omloop.

Debutant

Niet alleen Fasther was als paard een debutant in het landenteam, maar ook amazone Bliss Heers reed voor het eerst mee in het landenteam. Zij stal de show op Antidote De Mars (v. Diamant de Semilly). De 33-jarige en haar paard reden dubbel foutloos.

Dubbel foutloos

Nadat de rest van haar team goede prestaties leverde, was de beurt aan Jessica Springsteen. Zij had met Don Juan Van Donkhoeve (v.Bamako de Muze) een tijdfout in ronde 1. Onder toeziend oog van het thuispubliek, verzilverde Springsteen met een foutloze tweede ronde, de winst voor haar land.

Enthousiaste teamgenoten

“Hier doe je het toch voor?”, zei een enthousiaste Keenan na afloop. “Het hoogtepunt is, wanneer je voor je land mag rijden. We zijn een jong team en voor ieder van ons waren er wel nieuwe dingen vandaag. Mijn paard sprong bijvoorbeeld zijn eerste Nations Cup.” Ook Springsteen was tevreden: “Het is een heel leuk team, we waren allemaal de hele week al enthousiast. Het brengt altijd wel wat meer spanning mee als je voor het landenteam rijdt.” Bron: KWPN Foto: DigiShots [adrotate group=”122”]