Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

WK Herning l Thamar Zweistra na Grand Prix: “Ik ben gewoon gaan paardrijden”

Dressuur

Thamar Zweistra reed als eerste Nederlandse combinatie aan het begin van de middag met de 9-jarige NRPS gekeurde schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss (v. Hexagon’s Rubiquil) een goede proef. “Zonder die dure fout in de eners was ik zeker op mijn beste score gekomen”, zei Tamar na afloop. De combinatie noteerde een percentage van 72.38 procent.

Advertisement

Afleiding

“Ik ben maar gewoon gaan paardrijden. Dat is altijd het beste. Eerlijk gezegd was het rijden hier gemakkelijker dan in Aken of Rotterdam. Alle afleiding is hier veel verder van de ring weg.”

Blij gevoel

Thamar kijkt met een heel blij gevoel terug: ‘Er was even een bui, toen mochten we in de piste met tentdoek er boven. Toen het droog was, ben ik er meteen onderuit gegaan, anders krijg je weer dat gedoe met harde wind op zijn natte lijf. Ik was superblij met hoe Weiss voelde in de proef. Hij was heel geconcentreerd aan het werk. Die eners, misschien had ik een hoger tempo moeten aanhouden. Maar ja, hij moet ook niet gaan hollen. Ik doe één belofte: in de Special rijd ik ze foutloos.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.