Afbeelding

Ingrid Snijder: “Met veel liefde en geduld is Nazareno een heel fijn rijpaard geworden”

Dressuur

Na tien jaar niet meer in het zadel te hebben gezeten, was het liefde op het eerste gezicht tussen Ingrid Snijder en de PRE Nazareno XCII. Ondanks dat ze dus niet op zoek was naar een paard, waren er al vrij snel plannen om de Spaanse ruin te leasen en vervolgens te kopen. Ondertussen heeft de combinatie de smaak te pakken in verschillende disciplines en staat plezier maken hoog in het vaandel. 

Advertisement

Buitenrit

“Vroeger had ik eigen paarden, maar de laatste tien jaar had ik niet meer gereden”, steekt de amazone van wal. Toen ik een buitenrit in de buurt boekte en ik Nazzie zag staan, was het echt liefde op het eerst gezicht en besloot ik hem te gaan leasen. Destijds was het onduidelijk of hij verkocht zou worden, dus besloot ik hem zelf over te nemen. In de eerste instantie vond Nazzie het maar niks om in de bak te rijden, dus gingen we veel op buitenrit.”

Wedstrijdrijden

Om toch wat serieuzer te kunnen rijden, zocht Snijder begeleiding om in de bak te oefenen. “Naz heeft toen twee maanden in training gestaan waar ze vooral grondwerk met hem deden. Daarna heb ik dressuurlessen genomen bij mij instructrice Kim Wuyster, wat we zo goed oppikten dat wedstrijdrijden ook begon te kriebelen.”

Trots

Inmiddels heeft de combinatie hun eerste winstpunten te pakken. “En we gaan gewoon vrolijk door”, vervolgt ze. “We kijken wel waar het schip strandt, ik ben in ieder geval heel trots op wat we al bereikt hebben. Naz werd te koop gezet omdat niemand er iets mee kon, maar met veel liefde en geduld is hij nu een heel fijn rijpaard geworden. We vertrouwen elkaar honderd procent en zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Basis

Naast Nazareno staat er ook een 2,5-jarige arabische ruin in de stallen van Snijder: Majestic Sahir. “Sahir is geboren in Italië en woont bij mij in Nederland sinds hij zes maanden oud is. Zodra hij eraan toe is beginnen we met de basis en wil ik laten zien dat een Arabier veel meer kan dan alleen fungeren als showpaard”, sluit de amazone af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Ingrid Snijder