Afbeelding

Demi Ringnalda: “Heel veel geleerd van Chica”

Algemeen

Toen Demi Ringnalda op 11-jarige leeftijd steeds meer de smaak te pakken kreeg in de wedstrijdsport, kwam ze terecht bij de ervaren merrie Chica (v. Gulf Luciano). Onder leiding van haar ‘leermeester’ starte ze met haar sportcarrière en heeft ze de stijgende lijn te pakken. Een goede les die ze niet alleen meeneemt de ring in, maar ook tijdens het rijden van de jonge pony van haar zus. 

Advertisement

Leren

“Toen we bij Chica gingen kijken was ze gelijk superlief tegen ons”, blikt de amazone terug naar twee jaar geleden. “Toen ze met het proefrijden ook nog eens heel braaf bleek te zijn, hebben we besloten haar te kopen. We begonnen al vrij snel met dressuurlessen en volgden daarna ook spring- en crosslessen. Omdat Chica daar al veel ervaring mee had, kon ik heel veel van haar leren.”

Afstanden

Naast plezier maken, wil de amazone zo hoog mogelijk in de sport komen. “Ik had verwacht dat we heel veel van elkaar zouden kunnen leren. Qua karakter is het dan ook echt een superpony, ze zet nooit een stap verkeerd en ik kan er echt alles mee doen.” Momenteel rijdt de combinatie L1-niveau dressuur, springen ze in het B en staat het eventingdebuut op L-niveau al op de planning. “In het begin wist ik nooit hoe ik afstanden moest rijden, maar door Chica ben ik hier veel beter in geworden.”

Plezier

De combinatie heeft nog grote doelen in het verschiet. “Het is superfijn dat ik van Chica zoveel geleerd heb. Mijn doel is om tot het M of het Z te komen in de dressuursport, M springen en M eventing. En natuurlijk is het belangrijk om veel plezier te blijven maken”, sluit de amazone enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Arjen Schilperoord